Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Vijest koja će razveseliti sve ljubitelje nepropisnog parkiranja u gradu: Osijek je od 1. studenog de facto ostao bez Pauka!

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, jedna od točaka dnevnog reda je i odluka o raskidu Ugovora o dodjeli koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti izmještanja vozila s javnih površina na području Grada Osijeka koji su sklopili Grad i Trgovačko društvo „Pauk Osijek“ d.o.o.

Kako stoji u prijedlogu odluke o raskidu ugovora o dodjeli koncesije, trgovačko društvo „Pauk Osijek“, kao koncesionar, podnijelo je Gradu Osijeku 16. studenog zahtjev za sporazumni raskid Ugovora o koncesiji za obavljanje komunalne djelatnosti izmještanja vozila s javnih površina na području Osijeka.

U zahtjevu stoji da koncesionar više neće moći obavljati ugovorene radove uslijed financijskih problema, odnosno što ih izvršavanje Ugovora dovodi u gubitke u svakoj poslovnoj godini. Procjenom svoje poslovne situacije ocijenili su kako niti u budućem razdoblju neće moći ostvariti veće prihode te iz tog razloga traže sporazumni raskid ugovora.

Podsjetimo, gradonačelnik Osijeka i tvrtka Pauk Ugovor o dodjeli koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti izmještanja vozila s javnih površina na području Grada Osijeka potpisali su 1. kolovoza 2012. na rok od 10 godina. Koncesionar je do sada uredno obavljao poslove izmještanja nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila i do sada je podmirio svoje financijske obveze prema Gradu osim dospjelog a nenaplaćenog iznosa od 7.953 kune.

Kako je iz zahtjeva tvrtke razvidno da postoje objektivni razlozi koji bi mogli dovesti do štete i za koncesionara i za Grad Osijek te da koncesionar nije dostavio garanciju banke za uredno izvršenje obveza za 2018., u Gradu smatraju da treba uvažiti zahtjev koncesionara i prekinuti ugovor.

Trgovačko društvo zbog nelikvidnosti ide u skori stečaj ili će nastaviti poslovati bez ove djelatnosti. U osnovi, služba za premještanje vozila nije aktivna od 1. studenog ove godine.

Donošenjem Odluke o raskidu Ugovora o koncesiji, Grad Osijek bi trebao provesti ponovni natječaj te izabrati novog koncesionara za obavljanje ove djelatnosti ili ovu djelatnost povjeriti jednom od trgovačkih društava kojima je Grad vlasnik.

Ako Gradsko vijeće na današnjoj sjednici prihvati zahtjev Pauka, bit će to prvi slučaj u Osijeku da jedan koncesionar prije isteka ugovora traži njegov raskid.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
12-19-2018 09:42:23 pm :: akoide
Bankrot Pauka pokazuje da Osječani ipak nisu totalni idioti, barem kad se radi o vozačima.

Prodajem gradevinsko z...
Iznajmljujemo vise kom...
Pomeranac Boo muzjak…O...
Na prodaju stenci KAVK...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:109

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Zalazak