s IT park iznimno je važan projekt, ne samo za OSC nego i za grad Osijek
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

IT park iznimno je važan projekt, ne samo za Osijek Software City (OSC-a) nego i za grad Osijek. Otvoren pristup svih dionika time je značajniji te ovim putem naglašavamo da u potpunosti razumijemo stav OSC-a, ali želimo istaknuti činjenicu da Grad Osijek sudjeluje u projektu odnosno procesu u kojem nema nadležnost nad svim parametrima postupaka. Unatoč ograničenjima, kako zakonskih tako i provedbenih postupaka, i dalje u planovima Grada Osijeka nepromijenjeno stoji dogovoren rok s OSC-om prema kojem bi Grad do 31. prosinca 2018. godine raspisao Javni natječaja za ulazak u IT park.

Osječka gradska uprava aktivno je uključena u sve segmente ovog kompleksnog projekta koji obuhvaća postupak zamjene zemljišta s Poljoprivrednim institutom Osijek, izradu Programa poticaja i olakšica u IT parku, Prijedlog Javnog natječaja za osnivanje prava građenja u IT parku te Javni poziv za prodaju čestica opterećen pravom građenja, pripremu projektno-tehničke dokumentacije za kompletno komunalno i infrastrukturi opremanje, Odluke o komunalnom doprinosu i naknadi, raspisivanje Strateškog projekta IT parka te osiguravanje bespovratnih izvora sufinanciranja.

Podsjetimo, 07. veljače 2018. godine potpisan je Sporazum o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru OKPP u financijskom razdoblju 2014-2020. u kojem je IT park planiran kao strateški projekt ukupne vrijednosti više od 18 milijuna kuna od čega je osigurano preko 15 milijuna kuna bespovratnih sredstava dok će razliku sufinancirati Grad Osijek.

Nadamo se da će ovaj otvoreni poziv OSC-a potaknuti sve ostale dionike koji sudjeluju u procesu realizacije projekta IT Parka da ubrzaju postupke donošenja odluka i svoje djelovanje.

Grad Osijek izgradnjom specijalizirane infrastrukture Projekta IT parka želi stvoriti novu, odgovarajuću i atraktivnu poduzetničku infrastrukturu s ciljem privlačenja, rasta i razvoja tvrtki iz IT sektora, a samim time i rast i razvoj Grada Osijeka u novom smjeru kojim bi u suradnji i sinergiji s IT zajednicom postali regionalno IT središte.

Tekst: Željko Lončar
Foto: Bruno Colić/Foto-arhiv031


Propustili ste? Pročitajte i..
Vox populi: Okretanje leđa prošlosti


 Stranica prilagođena ispisu
09-27-2018 01:47:17 pm :: morgan
očito ne mogu dokučiti koji su krajnji ciljevi izgradnje IT Parka,zašto bi on trebao biti zasebna jedinica pa bih molio malo pojašnjenje. mislim, u ovom gradu je toliko slobodnih prostora i svakim danom ih se oslobađa još pa ne razumijem čemu graditi novo? kao što rekoh, ne razumijem...Ako već ne nalazite na partnere unutar gradske uprave zašto ih ne potražite negdje dalje? Zašto vaš IT park ne bi bili tornjevi Eurodoma, koji takodjer ima svu infrastrukturu,blizinu kampusa i centra grada ?Prošetajte malo gradom i vrlo lako ćete uočiti slobodne i atraktivne prostore.
09-27-2018 09:40:34 pm :: mat
Ajde molim te navedi neke od tih atraktivnih i slobodnih prostora u Osijeku koji bi bili pogodni za firmu tog profila od recimo 50 do 100 ljudi,a da ih cijena najma ili neki drugi detalji ne odvedu u bankrot. Pomoći ćeš ljudima da ne bacaju silne milijune u izgradnju, sigurno će ti biti voljni platiti za tako vrijedne informacije.

Tornjevi Eurodoma? Koliko znam, tamo još uvijek stoji samo jedan potpuno prazan toranj, a znam i da je cijena najma da se smrzneš. Pogodi zašto je prazan sve ove godine.

Vezano za "nalaženje partnera negdje dalje", volio bih znati kako se uopće može ući u takav projekt bez gradskih vlasti koje su nadležne za izdavanje dozvola i suglasnosti. Ali možda i tu znaš nešto što mi obični smrtnici ne znamo. Bio sam u sličnoj situaciji, i vjeruj da u praksi kod nas stvari nisu jednostavne kako promatračima izgledaju.
POMERANAC BOO ŠTENCI N...
Shar Pei stenci ostenj...
Pomeranac Boo medvedić...
Na prodaju štenad DALM...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:95

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Željeznički most