Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



TZ Grada Osijeka primila nagradu za šampiona kontinentalnog turizma za 2018.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.10.2018. 10:31 
Naslov:  TZ Grada Osijeka primila nagradu za šampiona kontinentalnog turizma za 2018.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, Grad Osijek ove je godine dobio još jedno veliko priznanje jer je u izboru Turističke patrole Večernjeg lista proglašen šampionom kontinentalnog turizma u Hrvatskoj za 2018. godinu.

Tim povodom u gradu Korčuli na istoimenom otoku, koji je proglašen najboljom morskom destinacijom, krajem prošlog tjedna održana je svečana dodjela nagrada najboljim gradovima i turističkim odredištima u Hrvatskoj za 2018. godinu.



Nagradu je u ime Osijeka primio Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice Grada Osijeka, koji je u svom govoru okupljenima izjavio kako je ponosan što je "ljetna turistička patrola" Večernjeg lista ove godine Osijek doživjela najboljim u kontinentalnoj Hrvatskoj, što je samo nastavak niza nagrada koje "Večernjak" zasluženo dodjeljuje Osijeku i njegovim ugostiteljima. Naime, za 2017. godinu šampionom turizma proglašen je osječki restoran Club Waldinger, dio istoimenog hotela s četiri zvjezdice koji je krajem iste godine dobio i preporuku poznatog vodiča kroz restorane - Michelin.



Uranjek je dodao kako priznanje Večernjeg lista znači mnogo za Osijek i Slavoniju Posljednjih se godina podigao broj ležajeva s 800 na 1400 i to bez ijednog novog hotela, već je riječ o malim, privatnim pansionima. Osijek je urbano-ruralna sredina, mjesto gdje turist ima što raditi sedam dana. Uranjek je najavio kako Osijek neće spavati na lovorikama već gura naprijed, od velikog projekta Stare Pekare u Tvrđi, preko projekta Secesijska baština, gradnje novih biciklističkih staza te brige o najljepšoj šetnici u Hrvatskoj.



Podsjetimo, Osijek je slavio u konkurenciji 30 gradova s kontinenta, od Istre do Imotskog, ostavivši iza sebe takve perjanice hrvatskog turizma kao što su Motovun, Varaždin, nacionalne parkove Plitvice i Krka itd.





Tekst: Osijek031.com
Foto: TZ Osijek, Teuta Stazić, Elena Sunček, Darko Grundler, DB/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: