Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



MUP demantira dojave o navodnim otrovima razbacanima po cijelom Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.03.2018. 10:05 
Naslov:  MUP demantira dojave o navodnim otrovima razbacanima po cijelom Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[29.3.2018.] Golubovi su uginuli od metiokarba


[20.3.2018.] Stigli rezultati analize - sumnjiva bijela tvar je kuhinjska sol!


[18.03.2018.] Nekoliko stotina Osječana prosvjeduje protiv neučinkovitosti nadležnih u slučaju trovanja životinja


[16.03.2018.] Građani se pozivaju da sve sumnjive tvari od sada prijavljuju Vetamu!

- [VIDEO] Jesu li i osječki golubovi potrovani? Čekaju se prve ljudske žrtve!

[14.03.2018.] Na društvenim mrežama našim svagdašnjim pojavila se vijest kako je cijeli Osijek preplavljen otrovom za pse.

Otrov je navodno bijele boje, a najviše ga ima na promenadi te je samo tijekom jučerašnjeg dana bilo više otrovanih pasa. Jedna od vlasnica opisala je sljedeće simptome: gubitak orijentacije, trešnja glave i tijela te povraćanje. Svog je psa odmah odvela veterinaru na infuziju i vađenje krvi.

Slijedom te informacije kontaktirali smo PU osječko-baranjsku gdje smo od glasnogovornika Darija Premeca dobili pojašnjenje cijele situacije.

PU nije dobila niti jednu dojavu o pronađenom otrovu na javnom mjestu. Tijekom jučerašnjeg dana PU je zaprimila nekoliko dojava o otrovanim životinjama. Dvije su dojave vlasnica pasa koje tvrde da im se kućni ljubimac otrovao na Gornjodravskoj obali u blizini Solarskog trga, dok je treća dojava od volonterke jedne osječke udruge i odnosi se na slučaj trovanja na Sjenjaku.

G. Premec je naglasio kako MUP može djelovati samo po prijavi vlasnika životinje za koju se sumnja da je otrovana. Svaki takav slučaj uzima se ozbiljno i provode se izvidi u suradnji s veterinarskim i drugim stručnim službama kako bi se utvrdio uzrok trovanja.

Dakle, policiji još nitko nije prijavio konkretnu lokaciju s otrovom, već slučajeve potencijalno otrovanih životinja. Savjet MUP-a je da, ukoliko primijetite neku sumnjivu tvar držite svog ljubimca podalje od nje, odmah nazovete policiju i ostanete na toj lokaciji ili ju osigurate do dolaska nadležnih službi koje će uzeti uzorke i odnijeti ih na ispitivanje.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: