Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započeli radovi na obnovi Trga V. Lisinskog i Stare pekare

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.07.2017. 10:22 
Naslov:  Započeli radovi na obnovi Trga V. Lisinskog i Stare pekare
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sablasno pust Trg Vatroslava Lisinskog, do prije nekoliko dana pun automobila, ograđen žicom i s mehanizacijom unutra znakovi su da je konačno fizički započela dugo najavljivana obnova Trga i susjedne zgrade Stare pekare.

Gradonačelnik Ivica Vrkić sa svojim suradnicima iz gradske uprave, predstavnicima projektantskog ureda Rechner i izvođača radova Monte-mont, najavio je kako prvo kreće izgradnja trga, a potom će krenuti obnova Pekare. U međuvremenu će svi korisnici ovog objekta biti izmješteni.

KLIK: Od 14. srpnja nema parkiranja na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi



Podsjetimo, ukupna vrijednost radova je 66 milijuna kuna, od čega je najveći dio osiguran iz EU fondova, a završetak je planiran za 30 mjeseci, odnosno do 1. veljače 2020. Po završetku radova Osijek će dobiti Informativno-turistički centar za mlade s hostelom i muzejom, dok će trg imati veliku binu prikladnu za održavanje velikih kulturnih i drugih manifestacija.



Gradonačelnik je najavio kako, po završetku ovog projekta, kreće i projekt izmjene kompletne infrastrukture u Tvrđi vrijedan 10 milijuna eura. Vrkić je zamolio građane Osijeka koji žive i rade u Tvrđi za strpljenje zbog predstojećih radova.



Na novinarsko pitanje o tome gdje parkirati sada kad trg više ne služi toj funkciji, Vrkić je podsjetio kako je uređen veliki parkirni prostor preko puta ceste, kod GPP-a. Ujedno će se raditi i na novim modelima parkiranja u blizini jer, kad jednom krene obnova infrastrukture i nakon što ona završi, vožnja automobila Tvrđom i parkiranje više neće biti dopušteni.







Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
66 milijuna kuna za projekt Stara pekara!
Potpisan ugovor o početku radova na Staroj pekari i Trgu Vatroslava Lisinskog
Početkom srpnja započinje projekt obnove Stare pekare i Trga V. Lisinskog u Tvrđi

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: