Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnik Ivica Vrkić potpisao je danas s tvrtkom Monte-Mont d.o.o. iz Osijeka i tvrtkom Ingrad iz Zagreba Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji, dogradnji i prenamjeni Stare pekare u Tvrđi u Edukativni i informativni turistički centar mladih i Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji, revitalizaciji i rehabilitaciji Trga Vatroslava Lisinskog u Osijeku.

Riječ je o ukupno 9.437 m² obnovljenog prostora gdje se 5.527 m² odnosi na zgradu stare pekare, 2.528 m² na dvorište same zgrade i 1.382 m² na Trg odnosno javnu površinu. Ukupna vrijednost projekta je preko 66 milijuna kuna što se najvećem iznosu financira EU sredstvima (84,09%).Prema riječima pročelnice Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije Kornelije Mlinarević, ovo je najveći projekt gradske uprave koji je ikad apliciran i odobren od strane EU za financiranje. Danas su ugovoreni radovi u vrijednost 32,6 mil. kuna za rekonstrukciju Stare pekare i 16 mil. kuna za izgradnju i rekonstrukciju Trga V. Lisinskog.

Radovi bi trebali započeti najkasnije do polovice srpnja, a očekuje se da će trajati 30 mjeseci od dana uvođenja u posao. Nakon tih 30 mjeseci zapuštena površina između Rektorata, Stare pekare i Franjevačkog samostana koja trenutno služi kao parkiralište postat će najveća javna površina u gradu. Tu će se nalaziti trg s velikom pozornicom za potrebe izvođenja kulturnog i turističkog sadržaja, cijeli prostor će biti ozelenjen, po prvi put popločen, i na njemu će se organizirati javne manifestacije.

S druge strane, Stara pekara će biti pretvorena u Edukativno-informativni turistički centar mladih koji će sadržavati hostel s 55 kreveta u 15 smještajnih jedinica, izložbeni prostor u dvorištu i lapidariju Pekare, multifunkcionalnu dvoranu, muzej, prostor za udruge i start-upove itd.

Gradonačelnik Vrkić je naglasio kako će obnovom stare austro-ugarske Vojne pekare i izgradnjom Trga V. Lisinskog u Tvrđi Grad oživjeti ovaj dio stare gradske jezgre te ga učiniti privlačnim za turiste i mlade. Osim toga, ovaj projekt predstavlja početak sveobuhvatne obnove osječke Tvrđe kao regionalnog središta kulturnog turizma.

Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Početkom srpnja započinje projekt obnove Stare pekare i Trga V. Lisinskog u Tvrđi


 Stranica prilagođena ispisu
http://posloovioglas...
nudimo potpunu odradu ...
Prodajem štenad zapa...
Novootvoreni specijali...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:61

Registrirani online (1): dally


Objektiv031

Jug II