Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[Intervju] Putopisac Hrvoje Jurić [nagradna igra je završena]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.05.2013. 11:24 
Naslov:  [Intervju] Putopisac Hrvoje Jurić [nagradna igra je završena]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvoje Jurić, putopisac o kojem ste već imali prilike čitati i na našem portalu, uskoro kreće na veliki biciklistički pothvat "Vrbica-Nordkapp 2013", koji je ujedno i humanitaran. Nakon "zagrijavanja" oko Europe, u kojem je u nekoliko mjeseci sa samo 7000 kn prešao 6000 km, Hrvoje je napisao roman "Marijanov izbor", čija će se promocija održati u četvrtak (16.05) u caffe baru "Trica", s početkom u 19 h.



Roman se sastoji od niza priča koje je Hrvoje susreo biciklirajući kroz 11 zemalja Europe, a povezane su kroz zanimljiv koncept razgovora između dva glavna lika romana.



- Nakon što sam se vratio doma imao sam popriličnih problema kako se oprostiti od svih tih ljudi. Sjeo sam u radnu sobu, krenuo s pisanjem i natipkao oko 40 različitih ljudskih sudbina. Izabrao sam one za koje smatram da su najzanimljivije i nakon nekoliko mjeseci pisanja uglavnom u trećoj smjeni završio "Marijanov put". Tu su različite sudbine, od Libijca Sonia koji radi u Italiji kako bi prehranio obitelj, do djevojke koja je godinu dana putovala po Australiji s momkom kojeg je znala samo par dana. – rekao je Hrvoje.



Nakon svih promocija Hrvoje odlazi na veliko humanitarno putovanje do Nordkappa koje će trajati minimalno četiri mjeseca.

- Nordkapp, odnosno sam put do njega, je veliki izazaov za tijelo i psihu. Kako su mi na prošlom putovanju mnogi ljudi pomogli, na ovaj način bih se htio svima zahvaliti i napraviti dobro djelo. Radi se o projektu "Darujmo ružičasti život" kojeg organizira Donna Hrvatska i glavni cilj je prikupiti dovoljno sredstava za nabavu uređaja za jednokratno zračenje oboljelih od raka dojke. Polovicu financijskih sredstava za putovanje poklonit ću projektu, a bicikl s kojim budem putovao ide na aukciju s početkom putovanja. Naravno, sve kamere i ostale uređaje koje sam dobio od sponzora poklonit ću nekome sa svoje FB stranice "Hrvoje Jurić putopis".



Nagradna igra
Portal Osijek031.com poklanja 1x1 roman "Marijanov put" vjernim korisnicima portala.

Sudjelovati možete:
1] ispunjavanjem obrasca ispod i klikom na gumb "Like" na vrhu ovog članka
2]u Facebook komentar, par centimetara ispod, upišite "Osijek031.com mi poklanja roman "Marijanov put"!
[bit će nam drago ako se prijavite na oba načina (povećavate mogućnost dobitka)!]


Nagradna igra je završena, a sretna dobitnica je:
Monika Mađarić

Dobitnica će u roku 24 sata na e-mail adresu navedenu prilikom prijave primiti obavijest/upute o preuzimanju nagrade. U slučaju nedobivanja e-maila s obavijesti, molimo Vas da nam se obratite na e-mail redakcije!

Dobitnici čestitamo, a ostalima želimo više sreće u nekoj od sljedećih nagradnih igara na portalu Osijek031.com!

Pročitajte i...
Biciklom (specijalkom) na more – zašto ne?
Bic Bajs putopis #1 by Hrvoje Jurić
Bic Bajs putopis #2 by Hrvoje Jurić
Bic Bajs putopis #3 by Hrvoje Jurić
Bic Bajs putopis #4 by Hrvoje Jurić
Bic Bajs putopis #5 by Hrvoje Jurić
U Bibinim raljama: Hrvoje Jurić - mladi putopisac

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: