Citat:
A za DOM SPREMNI kaže da smo (netko) u ovom slučaju MI ako smijem se tako izrazit uvijek spremni braniti svoj dom ni u jednom djelu pozdrava kao takvog se ne priželjuje nekomu smrt!
Ni "sisaj kitu" ne znaci nista lose, niti pretpostavlja da se nesto sisa najvecem morskom sisavcu, ali probaj nekoj osobi/curi doci kad si vanka i tiho joj te rijeci sapnuti na uho. Mislim, zaista me nemoj tjerati da se pocinjem pitati podjebavas li me namjerno praveci se tupav, ili zaista ima skromniji kognitivni kapacitet.
Dakle, ili cemo nastaviti raspravu kao ljudi, ili ces se morati nastaviti igrati sam u svom svijetu.
mali_ivica je napisao/la:
Pozdrav je pozdrav kao što sam napisao bez obzira tko ga koristio pa i budale u nekim slučajevima...
Sieg Heil je isto pozdrav. Štoviše, pozdrav koji označava pobjedu. Ali ako si viđen da pozdravljaš sa Sieg Heil, dobiješ zatvorsku kaznu.
E sada, Ivice, kako možeš napisati nebulozu da je "pozdrav pozdrav"???
_________________ People are crazy and times are strange
I'm locked in tight, I'm out of range
I used to care, but things have changed
A da prestanete osudjivati ljude koji su za vrijeme rata na prvoj crti pjevali juru i bobana,pjevali cavogleve vikali za dom spremni itd
Ako imate u obitelji ikoga tko se borio u tom ratu pitajte ga i reci ce vam da je to bilo normalno, nekako se morao dizati moral i pobijediti strah
Lako je vama danas zavaljenima u stolice filozofirati o ratu, vuci neke paralele izmedju domovinskog rata i ndh , furati se na che gueavaru itd
Prema tome ogromna je razlika izmedju danasnjih balavaca koji pjevaju te pjesme, nose ustaska obiljezja i vicu ubi srbina (nikako netreba podupirati takvo ponasanje) i onog sto se dogadjalo 90tih kad si srbi bili na par kilometara od Osijeka iz nimalo produhovljenih razloga
Isto tako sjetite se da zivimo u demokratskoj drzavi gdje svatko ima svoja prava pa tako i thompson, nitko nebi trebao ni zabranjivati njegove koncerte niti mu ih organizirati iz gradskih proracuna, pustite covjeka na miru, fino pohapsiti djecurliju sa ustaskim kapama i slicno - nabiti im novcane kazne pa bi roditelji malo vise pazili na odgoj..
muvifrik je napisao/la:
mene uopće ne pati tomson, nego matković koji izjavljuje u ime svih nas da je on (tompson) dobrodošao u ovaj grad...vrhunska drskost.
pa đapićeva garda
_________________ People are crazy and times are strange
I'm locked in tight, I'm out of range
I used to care, but things have changed
tranquilize je napisao/la:
A da prestanete osudjivati ljude koji su za vrijeme rata na prvoj crti pjevali juru i bobana,pjevali cavogleve vikali za dom spremni itd
Ako imate u obitelji ikoga tko se borio u tom ratu pitajte ga i reci ce vam da je to bilo normalno, nekako se morao dizati moral i pobijediti strah
Ne znam zašto misliš da netko njih osuđuje. Zaboga, i ja sam sa svojih sedam godina pjevala Čavoglave i onaj glupi pjesmuljak o Paragi, ne znajući niti značenje riječi. Međutim, jasno se osjetilo kako takve pjesme, utječe na raspoloženje, pogotovo kad ti je dio rodbine zarobljen, mrtav ili zaglavljen u mjestu pod opsadom.
Danas je druga priča, drugo vrijeme, vrijeme za druge pjesme.
U ostatku se slažemo.
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before
a da jednostavno izbacimo slovo U iz abecede i time završimo prič_?
i dalje mislim kako nije trebalo u kvalifikacijskom srazu Hrvatska - Izrael izostaviti tradiciju puštanja pjesme "Lijepa li si". dobra je to pjesma. pogotovo za tekme i slične priredbe. na stranu što je thompson kreten no za te pare, uvjeren sam, mnogi od nas koji tipkamo na forumu bi možda došli u kušnju i sami postati kretenima. ima pjesama njegovih koji ljudi vole i to se poštuje kao što netko poštuje i borin čorbin umjetnički opus ne ulazeći u njegov svjetonazor s kojim se možda i ne slaže. ako zapjeva jasenovac i gradišku, hapsit će ga, globit će ga! takav je zakon.
ZDS se vikalo puno prije tupsona i grubih ratova 20og stoljeća. jer da nije, možda bi danas svi pričali mađarski.... mislim da je najbolje ovako kako sada je. hvala svima onima koji su napravili da mi možemo ovako lijepo filozofirati i mirno ćakulati hrvatskim jezikom i o nuklearkama kojih možda uopće niti neće biti i o tome što će biti dogodine... do 5.8.2009. - tko živ, tko mrtav.
ima mjesto gdje su pompozno najavljivali thompsona pa i tiskali plakate s naznakom da će on nastupiti iako tupsonu to mjesto nikada nije bilo previše drago... uglavnom zbog nedovoljnog odaziva publike. sada će taj prazan termin, kako se priča, popuniti Halid Bešlić!
po završetku ovog posta idem razmišljati kako i od čega sutra kupiti kruh, platiti režije, rasporediti gradivo za učenje povodom jesenskih rokova... to su ipak puno važnije stvari u životu.
hvala na razonodi, zdravi i veseli bili!
_________________ "si quid novisti rectius istis, candidus imperti; si nil, his utere mecum."
Ali svejedno mislim da se zbog jedne pjesme ne može zabraniti koncert pogotovo ako se ona ni ne izvodi, nevjerujem da ju je izvodio u zdnjih dvije tri godine Gradiške stare i ostale...
Nemože se reči da mu ostale pjesme vrijeđaju i sl.
Kad smo kod zabranjivanja i grupa LET3 ima pjesmu koja pjeva otprilike... "Svršit ću sa vrha katedrale . . . i sl." pa neznam jel kada tko tražio da se zabrani njima nastup ?! Iz samog teksta pjesme se može isčitati vrijeđanje po vjerskoj osnovi i sl.
Da neoodugovlačim.
Znam da me okružuju ljudi ograničena zadrta kamenjarska uma, ali da ih je toliku među mladim obrazovanim pismenim ljudima nisam vjerovao. Hvala svima što ste mi pokazali da sam bio u krivu.