Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaDekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković i član Uprave Žito grupe, Jozo Ljubičić potpisali su sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji, kojim EFOS i Žito od sada i formalno nastavljaju dugogodišnje partnerstvo u realizaciji zajedničkih akademskih i gospodarskih ciljeva. Prema uhodanoj uspješnoj praksi EFOS-a, suradnja je prvenstveno usmjerena na daljnje unapređenje kvalitete i modernizaciju studijskih programa te razmjenu stručnih znanja i iskustava putem stručne prakse. Pritom je jedan od ključnih ciljeva upravo stvaranje uvjeta za razvoj stručnih kadrova i pružanje prilika za zapošljavanje perspektivnih mladih talenata u okviru Žito grupe.

Ovaj sporazum posljednja je u nizu potvrda naše predanosti unapređenju obrazovanja i pružanju izvanrednih razvojnih prilika našim studentima. U okviru ovakve prakse, koja je već izrasla u prepoznatljivu tradiciju Ekonomskog fakulteta u Osijeku, naši studenti imaju mogućnost steći prva praktična znanja u struci, upoznati potencijalne buduće poslodavce te način osigurati temeljni korak za budući razvoj karijere već za vrijeme studija. Suradnja sa Žitom, kao jednom od najvažnijih prehrambenih i poljoprivrednih kompanija na nacionalnoj razini, predstavlja još jedan ključan iskorak u jačanju sinergije između akademske i gospodarske zajednice u Slavoniji i Baranji. Sukladno tome, uvjereni smo da će ova suradnja uvelike obogatiti spektar kompetencija naših studenata, ali i doprinijeti razvoju kadra ove kompanije u kojoj se dosad zaposlio zaista velik broj naših aluminija“, poručio je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković prilikom potpisivanja sporazuma.

Kao jedna od kompanija koja simbolizira prehrambenu i poljoprivrednu proizvodnju Slavoniji i Baranji, ali i na širem području regije, Žito grupa pružit će studentima EFOS-a vrijedna znanja i iskustva kroz praktične edukacije, analize slučajeva, omogućavanje podataka za nastavne vježbe, te istraživanja tržišta na vlastitim proizvodima. S druge strane, Žito će u okviru ove suradnje imati priliku predstaviti se studentima kao poželjan poslodavac te upoznati, odabrati i razvijati mlade talente koji će u budućnosti činiti sastavni dio stručnog kadra kompanije.

Želimo pružiti priliku studentima da steknu prva iskustva u praksi i vide kako funkcionira rad u realnom sektoru. Isto tako, kroz prakse želimo ostvariti i potencijalna buduća zaposlenja u našoj grupaciji. Svjesni smo smjene generacija koja dolazi, stoga mlađim generacijama želimo osigurati stjecanje znanja, vještina i kompetencija u sigurnom okruženju iskusnih kolegica i kolega. Kroz takav rad i oni će u budućnosti biti spremni preuzeti različite funkcije i odgovornosti“, zaključila je Valentina Pravdić, voditeljica upravljanja ljudskim potencijalima u Žito grupi.


Tekst i foto: Marin Mitrović


 Stranica prilagođena ispisu
Stenci toy i mini pudl...
Mini Morki stenci odma...
Prodajem gradevinsko z...
Oštenjeni 08.01.2024. ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:240

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Advent u Osijeku