s "Šnajderaj" KUD-a Josipovac
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Šnajderaj" je naziv projekta čija je provedba ponajviše uvjetovana epidemiološkom situacijom, glavne projektne aktivnosti podrazumijevale su nabavu i izradu dijelova narodne nošnje što je neophodno za postizanje svrhe projekta a to je vjerodostojan scenski prikaz folklorne baštine u realizaciji josipovačkih folkloraša koji su ujedno i ciljna skupina projekta. U sklopu provedbe projekta slijedom planiranih aktivnosti nabavljena je baranjska muška nošnja i izrađeni su dijelovi slavonske muške nošnje. Suradnici u projektu su Tihomir Horvat, Tomislav Varžić i David Klasić a vanjski stručni suradnik u provedbi projekta je majstor krojač Ivan Ofenbeher iz Sikirevaca.

Vodovod Osijek projekt je odabrao na temelju relevantnosti i kvalitete kao i objektivne mogućnosti realizacije uz uvjet da udruga vodi transparentno financijsko poslovanje u skladu s važećim propisima o neprofitnom računovodstvu. Programsko područje provedbe projekta je kultura a financiran je kroz Javni poziv za prijavu projekata i programa za dodjelu donacija i sponzorstava za 2021. godinu na području grada Osijeka.

Napore u promicanje kulture, osobito tradicijske kulture udruga sustavno ulaže od svog osnutka 2011. godine, projekt ali i cjelokupan rad udruge od općeg su društvenog interesa jer su upravo udruge u kulturi važan pokretač aktivnosti i sudionici kulturnog stvaralaštva koje oblikuje kulturni identitet grada. Za dodjeljena financijska sredstva u iznosu od 4.000,00 kuna zahvaljujem Vodovodu Osijek koji ovim potvrđuje društvenu odgovornost prema lokalnoj zajednici u kojoj djeluje.“ – voditelj projekta, Marko Perković.


Tekst i foto: KUD Josipovac


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju štenci Engl...
Dostupni štenci francu...
Ukoliko Vam je potreba...
U ponudi stenci Americ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:78

Registrirani online (1): mata


Objektiv031

Fontana