s Nakon samo pet dana iskorištena polovica sredstava namijenjenih razvoju poduzetništva na području grada
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[07.10.2021. 17:51]Obustavljeno zaprimanje prijava na Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva


[07.10.2021. 12:54]Kako smo već pisali, Grad Osijek je 1. listopada objavio Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2021. godini. Cilj je jačanje konkurentnog nastupa osječkih mikro, malih i srednjih poduzetnika na tržištu te podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina. U okviru ovog javnog poziva osam je predviđenih mjera, a ukupno je osigurano milijun kuna.

Ako je i bilo sumnji u uspjeh ovog projekta, one su raspršene već na samom startu. Naime, iako je Javni poziv otvoren od 1. listopada do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenog, samo pet dana nakon raspisivanja poziva više od polovice sredstava već je utrošeno.

To je za vijesti Osječke televizije potvrdila Jasenka Crnković, zamjenica gradonačelnika Osijeka, koja je izrazila zadovoljstvo ovako velikim odazivom osječkih poduzetnika.

Podsjetimo, U okviru ovog Javnog poziva realiziraju se potpore za pokretanje gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, potpore za certificiranje proizvoda i procesa te usklađivanje poslovanja s GDPR-om, potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima, potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije, potpore za izlaganje na sajmovima te posjete sajmovima i konferencijama, potpore za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika, kao i potpore za digitalizaciju poslovanja.

Crnković je savjetovala svima zainteresiranima da se što prije prijave i predaju potrebnu dokumentaciju, a u tu svrhu otvorena je i Info točka na e-mail adresi [email protected] gdje zainteresirani mogu dobiti informacije i pomoć pri eventualnim nejasnoćama. „Želimo biti fleksibilna, transparentna i učinkovita javna uprava te pomoći poduzetnicima da na što bolji način ispune prijavu“, rekla je zamjenica gradonačelnika.

Crnković je dodala kako je gradska uprava otvorena za sve prijedloge i sugestije kako bi budući javni pozivi bili što bolji i učinkovitiji. A ne samo da će idućih javnih poziva biti, već se u idućem proračunu grada planira povećati iznos namijenjen poticanju poduzetništva na području Osijeka, čemu je zasigurno pomoglo i veliko zanimanje građana za ovaj ciklus potpora.


Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Doberman štenci vrhuns...
Iznajmljujem potpuno n...
Prodaja kuca Zlatibor ...
Šarplaninci šampionsko...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:203

Registrirani online (1): ivorad1982


Objektiv031

Vodena vrata

Propustili ste? Pogledajte!