Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Danas je u Osijeku održana uvodna konferencija projekta ADOBE (Accessible tourism destinations and services in border areas - Pristupačne turističke destinacije i usluge u prekograničnom području).

Projekt se provodi kroz program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., a usmjeren je na promicanje prilagođenog turizma za osobe s invaliditetom. Projektom se želi poboljšati pristupačnost turističkih odredišta i usluga u pograničnom području Hrvatske i Mađarske te omogućiti osobama s invaliditetom uživanje u svim turističkim sadržajima na ravnopravnoj osnovi s drugima.

Glavni nositelj projekta je Osječko-baranjska županija u partnerstvu sa Županijom Baranja iz Mađarske, dok su pridruženi partneri Pravobraniteljstvo za osobe s invaliditetom Područni ured Osijek i Ministarstvo za ljudske potencijale iz Mađarske.Ukupna vrijednost projekta je 195.000 eura, od čega bespovratna sredstva Europske unije iznose 165.750 eura. Projekt traje do 31. prosinca 2022. godine, a na aktivnosti na području Osječko-baranjske županije bit će utrošeno 100.000 eura.

Projektom je obuhvaćena izrada strategije, pokretanje web aplikacije te nabavka opreme koja će pomoći osobama s invaliditetom da dođu do različitih turističkih sadržaja. U sklopu projekta provest će se također anketa među 100 pružatelja turističkih proizvoda i usluga u OBŽ-u o njihovoj pristupačnosti osobama s invaliditetom. Na temelju te ankete, napravit će se studija s fotodokumentacijom, procjenama i preporukama, zatim prilagođena mobilna aplikacija te web stranica s popisom turističkih proizvoda i usluga. Pri kraju projekta nabavit će se dio opreme koja pomaže osobama s invaliditetom koje će je moći iznajmiti putem mobilne aplikacije.

Na konferenciji su sudjelovali pružatelji usluga smještaja (hoteli, apartmani, restorani, sobe, seoski turizam), turističke zajednice i udruge koje se bave osobama s invaliditetom na području Osječko-baranjske županije.Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Na prodaju dve zenkice...
Prodajem preslatke ste...
ZAGREB, CENTAR, NOVOGR...
Postanite vlasnik najp...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:102

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Ulična rasvjeta