Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Regionalnoj vinoteci u osječkoj Tvrđi danas (1. srpnja 2020. godine) predstavljen je novi prekogranični projekt „Vinski turizam bez granica - jedinstvena vinsko-turistička destinacija“. Ukupna vrijednost projekta je 399.969,12 eura od čega Turistička zajednica Osječko-baranjske županije pokriva 105.058,98 eura, a s partnerima ga provodi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

- Za razvoj vinskog turizma u Osječko-baranjskoj županiji, kao i širem regionalnom području posebno je važna vidljivost. Na žalost, zbog aktualne epidemiološke situacije za sada nisu ostvarena očekivanja da će 2020. biti referentna godina za razvoj kontinentalnog turizma na našem području. Naravno, nastavljamo sa svim aktivnostima i mjerama, pa tako i projektima u kojima je vino bitan dio unaprjeđivanja turizma. Osječko-baranjska županija ima iznimne potencijale. Imamo četiri vinogorja, vinogradarskom proizvodnjom na našem području bavi se 635 poljoprivrednih gospodarstava, ukupna prijavljena proizvodnja iznosila je 16.611,52 tona i 110.626,66 hl vina, a po kvaliteti 95,6 % odnosi se na kvalitetno vino, 2,8 % vrhunsko vino i 1,7 % ostalo vino. Potencijale i ljude imamo, a naša Županija na čelu sa županom Ivanom Anušićem kroz projekte nastoji osigurati veću pravu prepoznatljivost i jaku turističku destinaciju. Naravno, potrebno je i daljnje učenje i investicije, na čemu kontinuirano radimo - rekao je zamjenik župana Goran Ivanović na predstavljanju projekta.

Kroz projekt će biti izrađena knjiga standarda / komunikacijskog vodiča za prekograničnu vinsko-turističku destinaciju, organizirat će se studijska putovanja za novinare i turističke agente, radionice za turističke vodiče i proizvođače vina, organizirati i sufinancirati manifestacije i sajmove, kao i druge aktivnosti na promociji i jačanju vinskog turizma i destinacija.Tekst i foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu

❗❗Povolj...
Na prodaju stenci NKD ...
Profesionalni majstori...
Dvosobni stan Osijek c...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:176

Registrirani online (1): mata


Objektiv031

Hotel Osijek