Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kao što smo pisali, krajem veljače krenuli su radovi na obnovi biciklističkih staza na Tenjskoj i Biljskoj cesti ukupne dužine 3,6 kilometara. Vrijednost projekta je 4 milijuna i 300 tisuća kuna, 85% sufinancirano je sredstvima europskih fondova a 15% izdvaja grad Osijek.

Jučer je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić obišao radove:
Nisam dozvolio da kriza zaustavi nužne radove u gradu pa ih ovih dana nastavljam obilaziti. Dobre volje izvješćujem kako radovi na rekonstrukciji biciklističkih staza teku planiranom dinamikom, osim ove u Tenji koju završavamo prije zadanoga roka. Staza u Bilju, zajedno s novom rasvjetom, bit će gotova u predviđenom roku, do kraja kolovoza. Dobro je što će Osječanke i Osječani, pri popuštanju epidemioloških mjera, na ovim dionicama nesmetano i sigurno migrirati svojim omiljenim prijevoznim sredstvom te doprinijeti kulturi ekološkog prometovanju u gradu. U ovaj projekt uloženo je gotovo 4 milijuna kuna, od čega je 3,2 milijuna iz EU fondova.

Već kad sam u Tenji, obišao sam i zemljište u Osječkoj ulici na kojem gradimo stambenu zgradu radi zbrinjavanja sugrađana u potrebi. Do 2022. godine oranicu ćemo pretvoriti u zgradu sa 68 stanova, od čega je 13 trosobnih, 15 dvosobnih, 15 jednosobnih i 25 garosnijera. Sličan projekt realiziramo i na Jugu 2, a u oba ulažemo oko 34 milijuna kuna.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivan Vrkić/Facebook


Pročitajte i..
Intenzivirani radovi na rekonstrukciji biciklističke staze od Osijeka do Bilja
Napokon je počela obnova biciklističkih staza na Tenjskoj i Biljskoj cesti
Raspisan javni natječaj za rekonstrukciju biciklističke staze Osijek – Bilje
Idućeg tjedna započinje gradnja biciklističkih staza do Bilja i Tenje


 Stranica prilagođena ispisu
04-28-2020 07:28:48 am :: Zdrale
Jel moguće da se nitko ne pita a što je sa preostalih 200 metara od benzinske do nadvožnjaka koji su najviše oštećeni ????
04-28-2020 01:51:41 pm :: akoide
Zdrale je napisao/la (Pogledaj post): › Jel moguće da se nitko ne pita a što je sa preostalih 200 metara od benzinske do nadvožnjaka koji su najviše oštećeni ????

Kako ne razumijete, ne radi se tu o biciklizmu nego o parama.
04-28-2020 06:55:08 pm :: simo031
Izvođaču radova ovoga puta kapa dolje i naklon do poda. Odlično i brzo odrađen posao. Tragedija je da se takav projekat morao raditi ponovo iz temelja ali to je već povijest... Još veća tragedija je da se niti kada se prvi puta radilo ni ovog puta gradska, županijska i državna uprava nisu mogli dogovoriti da se projekat odradi u cijelosti. Opet je ostao sporan komad trase od cca. 200 metara koji je u najgorem stanju (usuđujem se reći opasan za korisnike) i pri tom još i neosvijetljen. Imamo župana iz reda HDZ-a, gradonačelnika kojega su svojevremeno podržali i HDZ-e i SDP-e i unatoč tome nije moglo doći do dogovora i zbog administrativnih zapreka imamo situaciju kakovu imamo...
04-29-2020 08:40:53 am :: akoide
simo031 je napisao/la (Pogledaj post): › ... i zbog administrativnih zapreka imamo situaciju kakovu imamo...

Nije kritika upućena vama, već samo razmišljam naglas, da se kojim slučajem pojavi kakva administrativna zapreka po kojoj šefovi u Županiji i Gradu više ne bi mogli dobivati plaću ta zapreka bi, u potpunosti sam siguran, bila uklonjena prije isteka današnjeg dana.
04-29-2020 04:01:05 pm :: simo031
akoide je napisao/la: ›
simo031 je napisao/la (Pogledaj post): › ... i zbog administrativnih zapreka imamo situaciju kakovu imamo...

Nije kritika upućena vama, već samo razmišljam naglas, da se kojim slučajem pojavi kakva administrativna zapreka po kojoj šefovi u Županiji i Gradu više ne bi mogli dobivati plaću ta zapreka bi, u potpunosti sam siguran, bila uklonjena prije isteka današnjeg dana.

To se ne može i neće dogoditi...
Prodajem gradevinsko z...
Stan na sat i dan nala...
Stroga i zahtjevna gos...
Ventili sa prirubnicam...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:106

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kopački rit