Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dana 16. siječnja Grad Osijek raspisao je javni natječaj za rekonstrukciju biciklističke staze Osijek – Bilje u sklopu Integriranih teritorijalnih ulaganja urbane aglomeracije Osijek.

Kako smo već pisali, radi se o najfrekventnijoj biciklističkoj stazi u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji u smislu dnevnih migracija jer ju koriste brojni stanovnici općine za svakodnevni odlazak do Osijeka na posao ili do škole, ali je značajno pomogla i razvoju turističkih potencijala općine jer je sve veći broj Osječana i turista koji Bilje posjećuju na biciklu.

Kako nam je u razgovoru rekao načelnik Općine Željko Cickaj, rekonstrukcija biciklističke staze je neophodna jer je staza, dugačka šest km, izgrađena prije 11 godina, u lošem je stanju a sigurnost biciklista na jako je niskoj razini. Obzirom da se staza proteže i na području Grada Osijeka (1,7 km), Općina Bilje i Grad Osijek su izradili projekt obnove svako svoga dijela staze koji je apliciran kao dio ITU projekta.

Cickaj je istaknuo kako je prošle godine izrađena projektna dokumentacija te je ishođena građevinska dozvola, a planiranim radovima staza će se proširiti i stabilizirati, postavit će se nova javna rasvjeta i zaštitna ograda cijelom dužinom staze. Osim toga, staza će se produžiti Blatnom ulicom do središta mjesta, odnosno do vatrogasnog doma jer je do sada biciklistička staza završavala kod turskog mosta pa su biciklisti morali nastaviti voziti županijskom cestom. Blatna ulica bit će proširena te će se s obje strane napraviti staza za bicikliste, za svaki smjer posebno, čime će se znatno povećati sigurnost biciklista u prometu kroz centar Bilja.

Vrijednost projekta je 8,7 milijuna, sredstva su osigurana, a u Općini ove godine očekuju raspisvanje natječaja za izvođača radova. Cickaj se nada da će i radovi započeti još ove godine, a najkasnije na proljeće sljedeće.

Podsjetimo, biciklističke staze prema Bilju i Tenji dvije su najvažnije biciklističke staze koje Grad Osijek aplicira za obnovu u sklopu Urbane aglomeracije Osijek. Prema izrađenoj studiji izvedivosti, ove dvije biciklističke staze imaju prioritet na temelju broja dnevnih migracija. Rekonstrukcija i proširenje biciklističke staze Osijek - Tenja vrijedna je 2,5 milijuna kuna, što znači da će se u obnovu ove dvije biciklističke staze uložiti ukupno 11 milijuna kuna.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
01-26-2019 09:45:24 pm :: akoide
Ova ekipa na vlasti obožava rekonstrukcije. Samo bog zna što će promijeniti i koliko će to koštati. Pouka: "Kad gradiš ili obnavljaš nešto, uvijek to uradi tako da je za par godina zrelo za rekonstrukciju."
Sadnice voca duplo kal...
Prodaje se namještena ...
Na prodaju Vilerovi go...
Povoljno na prodaju La...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:58

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Bijeli oblaci