Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ukoliko ste jedan od ovih lijepih dana htjeli iskoristiti za vožnju biciklom do Bilja, možda vas je iznenadila raskopana staza, zaštitna ograda i znak obilaska.

Naravno, riječ je o radovima na dugo najavljivanoj biciklističkoj stazi duž Biljske ceste koja spaja Osijek s Biljem. Iako su radovi službeno otvoreni u prosincu prošle godine, dolaskom lijepog vremena oni su intenzivirani.

Podsjetimo, radovi se izvode u sklopu projekta „Biciklističke staze urbane aglomeracije Osijek“ vrijednosti 3,9 milijuna kuna od čega je 3,2 milijuna kuna sufinancirano sredstvima iz fondova Europske unije. Osim biciklističke staze do Bilja, ovim projektom obuhvaćena je i obnova bicikličke staze do Tenje, a on uključuje radove na rekonstrukciji kolničke infrastrukture, radove na odvodnji, proširenju biciklističke staze na širinu do 2 metra i uređenje zelenog pojasa pored staza.Radove na biciklističkoj stazi na Biljskoj cesti obavlja tvrtka Osijek Koteks, a dionica je podijeljena u dva dijela: najprije se obnavlja sjeverni dio staze od Bilja do benzinske pumpe na Biljskoj cesti, potom će se nastaviti do pružnog prijelaza, a zatim do kafića Vrata Baranje odmah ispod Dravskog mosta.

Stara biciklistička staza je raskopana, a samo gradilište zatvoreno je ogradom i prometnim znakom za obilazak koji bicikliste upućuje na Biljsku cestu, stoga je potrebno upozoriti ih na poseban oprez dok se radovi ne završe, a što je planirano za početak rujna 2021. godine.Inače, i Općina Bilje sudjeluje u ovom projektu kao partner Gradu Osijeku te će obaviti rekonstrukciju dionice biciklističke staze na svom području. Općina priprema projekt javne nabave te će započeti radove sa svoje strane nakon čega će se obje dionice buduće biciklističke staze susresti u jednoj točci na administrativnoj granici Bilja i Osijeka.Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Napokon je počela obnova biciklističkih staza na Tenjskoj i Biljskoj cesti
Raspisan javni natječaj za rekonstrukciju biciklističke staze Osijek – Bilje
Idućeg tjedna započinje gradnja biciklističkih staza do Bilja i Tenje


 Stranica prilagođena ispisu
02-19-2020 04:31:18 pm :: akoide
Valjda su dovoljno pametni pa će biciklistički stazu obnoviti tako da će za par godina ponovo biti potrebna obnova, a ne kao oni naivčine što su radili asfalt u mojoj ulici prije 50 godina tako da je i danas u dobrom stanju.
Re: Intenzivirani radovi na rekonstrukciji biciklističke staze od Osijeka do Bilja
02-21-2020 12:34:22 pm :: visibaba
lijepo , lijepo , neka se uređuje bic staza .samo na toj dionici bi dobro došla jedna jaka zaštitna ograda , jer njome ne bih provezao dijete il unuče ni pod razno !90 km na sat jureće kamikaze na samo pedalj udaljenosti !
nego kad smo već kod staza ,bilo bi vrlo korisno ( a ne skupo !) označiti odvojne crte na nogostupima uzduž avenije ,skroz od gornjeg grada,preko Tvrđe, pa do Svačićeve , jer cijelim tim putem pješaci i biciklisti dijele istu stazu !
hvala
Na prodaju prelepi ste...
NA JEDNOM MJESTU PONUD...
Dolazim u Vaš dom,zamj...
Rastavljena, vrlo njeg...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:99

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Priroda