Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i direktor regionalnog ureda Osijek, nakon 24 godine rada dobio je otkaz u HUP-u zbog više od deset slučajeva seksualnog uznemiravanja djelatnica HUP-a, piše T-portal.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić potvrdila je da je njen ured zaprimio pritužbe više od deset zaposlenica Hrvatske udruge poslodavaca vezano za seksualno uznemiravanje na radnome mjestu od strane osobe na rukovodećoj poziciji. Pravobraniteljica je provela ispitni postupak i zatražila očitovanje Hrvatske udruge poslodavaca te je 7. ožujka obaviještena da je imenovanom prestao radni odnos.

Pravobraniteljica je također 10. ožujka 2020. podnijela kaznenu prijavu protiv imenovanog državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv spolnih sloboda.

Iz HUP-a su u priopćenju potvrdili kako su s Jakelićem raskinuli radni odnos. „Hrvatska udruga poslodavaca snažno zagovora odgovorno poslovanje koje uključuje nultu stopu tolerancije prema svakom obliku mogućeg nekorektnog ponašanja ili komunikacije na radnom mjestu. Stoga je vodstvo udruge odmah nakon što je zaprimilo pritužbu na neprimjereno ponašanje pokrenulo postupak, sukladno internim procedurama i zakonskim obvezama, kako bi se utvrdile sve okolnosti i trenutačno otklonila svaka osnova za takve ili slične pritužbe. U detalje postupka i pritužbi ne možemo ulaziti zbog obveze čuvanja tajnosti u postupku, a Hrvatska udruga poslodavaca i Bernard Jakelić raskinuli su radni odnos“. Bernard Jakelić za medije nije želio ništa reći o ovom neugodnom slučaju.

Jakelić je radio u HUP-u od 1996. godine na raznim pozicijama, a titulu zamjenika glavnog direktora držao je od 2010. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Osijeku, a magistrirao je poslovno pravo i poslovne transakcije na Sveučilištu J.J. Strossmayera.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


 Stranica prilagođena ispisu

Jedna soba je s zasebn...
Netko za druzenje What...
Iznajmljujem dvosoban ...
Tri studentice traže 4...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:77

Registrirani online (1): Dino8090


Objektiv031

Kroz crveno