s Novi diplomski studij ICT u poljoprivredi na engleskom jeziku na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaPripremno-promotivnim seminarom na osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti predstavljen je projekt osnivanja novog diplomskog studija informacijsko-komunikacijskih tehnologija u poljoprivredi na engleskom jeziku s planom provođenja ove jeseni ili najkasnije iduće godine.

Riječ je o studiju koji uspostavlja Fakultet agrobiotehničkih znanosti u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) u okviru projekta Razvoj i uspostava zajedničkog studija ICT u poljoprivrednim znanostima, potvrđuje voditelj projekta prof. dr. sc. Zdenko Lončarić: „Pokušavamo implementirati nove informacijsko-komunikacijske tehnologije u agronomsku struku. Cilj će nam biti približiti studentima najsuvremenije metode u rukovođenju tehnologija, kao i osmišljavanje novih kako bismo održali korak s razvijenim zemljama. Studij je prvotno namijenjen stranim studentima, no tu su i svi ostali koji žele studirati na engleskom jeziku i to već od ove jeseni ako uspijemo pribaviti potrebnu dozvolu, dok se kao druga opcija, ona krajnja naznačen rujan iduće godine”.

Ukupna vrijednost projekta je 1.798.253,29 kuna financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a njegov značaj za Slavoniju naglasio je i prodekan za nastavu FERIT-a Danijel Topić: „Mi smo poljoprivredna regija i vrlo je važno da iz toga izvučemo ono najbolje što imamo. ICT tomu izravno pomaže što gotovo svakodnevno vidimo kroz primjere poput korištenja dronova u poljoprivredi ili obnovljivih izvora energije, tako da je u pitanju dobra praksa kojoj će još više doprinijeti ova vrsta studija", zaključio je Topić.Tekst: Radio Osijek
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031


Najava: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek: Prvi pripremno-promotivni seminar projekta "Razvoj i uspostava zajedničkoga studija ICT u poljoprivrednim znanostima"


 Stranica prilagođena ispisu
Doberman štenci izuzet...
Štenci Jorkširskog Ter...
Prelepi pit bull stenc...
Prodajem stence NLT (n...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:136

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Dvorac Eugena Savojskog

Propustili ste? Pogledajte!