s Projekt "UZBRDO" – Učim, zamišljam, biram, rastem, djelujem održivo
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

UZBRDO“ je projekt u kojem se jačaju kapaciteti nastavnika i učenika, projekt u kojem učenici postaju oni koji stvaraju i djeluju te rade iskorak iz škole u zajednicu. Glavna nit vodilja je sintagma „Obrazovanje za održivi razvoj“, preporučena Agendom 2030. Ujedinjenih Naroda.

Nositelj projekta je Nansen dijalog centar, a partner na projektu je ISKRA waldorfska inicijativa te 10 osnovnih škola s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Projekt je financiran iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u suradnji s Uredom za udruge.

Upravo je završio modularni trening seminara i radionica kojim su učitelji/nastavnici zadobili znanja i vještine koje će prenijeti na učenike. Drugi korak je provedba mini-projekata u partnerskim školama, a kao vrhunac slijede terenske nastave za učenike i međusobno povezivanje škola.

Kao rezultat cjelokupnog projekta nastat će priručnik za učitelje i nastavnike, kojim će se obrazovanje za održivi razvoj moći multiplicirati kroz primjere dobre prakse naših škola.

Istok Hrvatske, bez obzira na svoje izazove, ima velike potencijale za održivost i održivi način života. Upravo ovakvim projektima ti potencijali se ostvaruju kroz povezivanje komponenta ekološkog, društvenog i gospodarskog. Te komponente su danas neodvojive i zanemarivanje bilo koje od njih ima kobne posljedice za nas i okolinu. Odgojno-obrazovne ustanove, tj. odgojno-obrazovni djelatnici su oni koje na adekvatne načine prenose temeljne vrijednosti, kako bi buduće generacije živjele mudrije i održivije. Ovakvi projekti nas navode da su promjene moguće i da one započinju prije svega od nas samih.Tekst i foto: ISKRA waldorfska inicijativa


 Stranica prilagođena ispisu
Dostupni mužjaci šampi...
U ponudi crvene toy pu...
Koker Spanijel, prvobi...
Muzika I. i II. – Ljud...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:197

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Eurodom