Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Velik odaziv građana obilježio je jučerašnju prezentaciju projekata obnove osječke Tvrđe održanu u Velikoj dvorani Županijske gospodarske komore u Osijeku, od strane stručne javnosti, udruga i zainteresiranih građana.

Strategija razvoja osječke Tvrđe 2014.- 2020. sadrži 12 projekata za koje je predviđena obnova i prenamjena. Pročelnica Upravnog odjela za programe EU Kornelija Mlinarević predstavila je do sada provedene projekte obnove zgrade Stare pekare i Trga Vatroslava Lisinskog te je najavila skorašnju obnovu cjelokupne infrastrukture u Tvrđi kao preduvjeta za izvođenje svih ostalih projekata obnove stare gradske jezgre.

[KLIK] [FOTO] Pogledajte kako izgleda novi Trg Vatroslava Lisinskog u Tvrđi

Pročelnik Upravnog odjela za urbanizam Dražen Slunjski naglasak je stavio na nove projekte za koje su ishođene građevinske ili lokacijske dozvole ili su u procesu projektiranja. Oni uključuju rekonstrukciju krunske utvrde, rekonstrukciju i prenamjenu oružarnice u muzej, rekonstrukciju Hornwerka, rekonstrukciju zgrade i dvorišta novog samostana Svetog križa, te rekonstrukciju zgrade Osmog bastiona s vodotornjem. U tijeku je projektiranje Centra za posjetitelje, a lokacijska dozvola je izdana za obnovu bastione trase koja je, kako smo već pisali, podijelila osječku javnost i stručnjake.

Slunjski je opovrgnuo prigovore da se o projektu bastione trase nije znalo tvrdeći da je javnost dobro upoznata s projektom obzirom da je ovo već peta javna prezentacija na tu temu. Podsjetio je i da je tijekom 2014., kada je donošena Strategija razvoja Tvrđe 2014.- 2020., provedena anketa među 323 ispitanika koji su Strategiju podržali, a rezultati ankete objavljeni su na web stranici Agencije za obnovu osječke Tvrđe tako da je sve, po njegovim riječima, transparentno.

Kada je riječ o prigovoru vezanom uz izdavanje lokacijske dozvole za ovaj projekt, Slunjski je naglasio kako je ona izdana sukladno Urbanističkom planu i Generalnom urbanističkom planu uz obvezu poštivanja konzervatorskih uvjeta Konzervatorskog odjela u Osijeku podsjetivši da se niti jedan zahvat na prostoru osječke Tvrđe ne može obaviti bez suglasnosti konzervatora.

Ovo nikako nije posljednja prezentacija ovakvog tipa, već se očekuje kako će ih biti još, sukladno rastućem zanimanju javnosti koja želi znati što se planira i radi s osječkom Tvrđom.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Bruno Colić/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
Dovršetkom projekta bastione trase izgradit će se šetnica po bedemima oko cijele Tvrđe
Agencija za obnovu osječke Tvrđe započinje veliki projekt obnove prostora bastiona trase u osječkoj Tvrđi


 Stranica prilagođena ispisu

U ponudi stenci AMERIC...
Majice za maturante M...
Tražim ženu ( oko 40 g...
Provedite ugodan odmor...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:180

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Grad na dlanu