Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Stanari Kanižlićeve ulice posljednjih godinu i pol dana pitaju se kada će konačno započeti dugo najavljivana izgradnja produžetka Kanižlićeve ulice, odnosno ceste koja će voditi prema budućem stadionu i nogometnom kampu NK Osijeka.

Dva natječaja za izvođača radova raspisana su prošle godine te još jedan početkom ove, ali sva tri natječaja bila su poništena. Na posljednjem, četvrtom natječaju raspisanom u travnju ove godine konačno je odabran izvođač radova, ali je cijeli postupak ponovno stao.

Tim povodom na gradsku upravu od strane pojedinih oporbenih stranaka sručile su se optužbe o manipulacijama natječajima, pa čak i sumnje u počinjenje kaznenih djela te je stoga Grad, u želji istinitog informiranja javnosti, reagirao priopćenjem.

U priopćenju stoji kako je Grad u razdoblju od srpnja 2018. do veljače 2019. proveo tri postupka javne nabave za izvođenje radova na izgradnji produžetka Kanižlićeve ulice. Obzirom da su u tim postupcima sve zaprimljene ponude bile znatno veće od procijenjene vrijednosti nabave, Naručitelj ih je morao poništiti.

U travnju 2019. proveden je četvrti postupak javne nabave u kojemu je procijenjena vrijednost nabave određena u iznosu od 14.800.000 kuna bez PDV-a. Nakon provedenog postupka javne nabave, Grad je Rješenjem odabrao najpovoljniju ponudu koja je financijski odgovarala procijenjenoj vrijednosti nabave.

Naručitelj je naknadnim pregledom priložene dokumentacije u provedenom postupku javne nabave utvrdio određene propuste u postupku koji zahtijevaju ponovljeni pregled i ocjenu. Stoga je 23. svibnja, prije pravomoćnosti odnosno izvršnosti, poništio Rješenje o odabiru najpovoljnije ponude u postupku javne nabave za izvođenje radova na izgradnji produžetka Kanižlićeve ulice između Gornjeg grada i Retfale i vratio postupak u fazu pregleda i ocjene ponuda s namjerom sprječavanja eventualne štete i žalbe.

Dakle, natječaj nije poništen, nego je aktivan i trenutno se vrši novi postupak pregleda i ocjene ponuda nakon kojeg će naručitelj donijeti novu odluku o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude.

Sukladno članku 290. stavku 2. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br. 120/16.) postupak pregleda i ocjene ponuda su tajni do donošenja odluke javnog naručitelja
“, završava priopćenje iz Grada.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Google maps


 Stranica prilagođena ispisu
05-31-2019 10:54:29 am :: Minimax
"od strane pojedinih oporbenih stranaka", kao prvo radi se o jednoj stranci nazovite ju imenom HDZ, a kao drugo oni su našli shodnim držati pressicu na temu "manipulacija natječajima, i sumnje u počinjenje kaznenih djela", doduše toliko znaju o tome da nije ni čudno da su eto upravo baš oni do zadnjeg detalja nama pojasnili što se tu zapravo dogodilo.
06-03-2019 09:22:42 pm :: akoide
Čini se da netko mora platiti već izvedene radove na novom stadionu. Zaračunaš gradu uz cijenu ceste i cijenu tih radova i eto rješenja. Zemljište za stadion su ionako dobili već po 20 puta nižoj cijeni od stvarne, znači badava. Ako natječaj prođe ispast će da će sve dosadašnje troškove gradnje stadiona platiti građani Osijeka. Ako uspiju na sličan način izmusti i ostatak novca od grada, građani Osijeka izgradit će stadion koji će u konačnici biti privatno vlasništvo nekolicine mahera. I još ćemo im zahvaljivati što su ga sagradili.
Provjerite što Vam zvi...
Iznajmljujemo vise sta...
Saznajte sve o ovom di...
Izvorna govornica stru...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:139

Registrirani online (1): _Dora_


Objektiv031

Tmurni oblaci