Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ekonomska škola Vukovar, Srednja škola Delnice i Islamska gimnazija dr. Ahmed Smajlović iz Zagreba, prošlogodišnji dobitnici priznanja Mirotvorna škola čime su zaslužili nagradu „Krunoslav Sukić" za zauzimanje u promicanju mirotvorstva, posjetili su jučer osječku Gradsku upravu gdje ih je primio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Kako je istaknula Katarina Kruhonja, jedna od utemeljiteljica nagrade Krunoslav Sukić ispred osječkog Centra za mir nenasilje i ljudska prava, priznanje Mirotvorna škola dodijeljeno je četvrtu godinu za redom s ciljem razvijanja odgoja za mir i kulture mirotvorstva u hrvatskim školama koje imaju dalekosežan utjecaj na zajednicu pa sada, uz ovo priznanje, taj koncept mogu razvijati kao svoj identitet.

Nagrada ima nacionalni karakter, a do sada se na natječaj prijavilo više od 50 škola, od kojih je 15 osvojilo nagradu.

Srednja škola Delnice priznanje je dobila za suradnju sa skloništem za nezbrinute životinje u Liču i lokalnim Crvenim križem, brigu za okoliš te brojne druge humanitarne aktivnosti; Islamska gimnazija za njegovanje međureligijskog dijaloga, brisanje predrasuda i izgradnju povjerenja u zajednici na lokalnoj i nacionalnoj razini, a Ekonomska škola Vukovar za napore na izgradnji veza, prihvaćanju razlika i brojne aktivnosti koje su održali za inače odijeljene razrede.

Posjet gradskoj upravi završen je potpisivanjem Povelje potpore Forumu Mirotvorna škola između Centra za mir i Grada Osijeka, prvim takve vrste u Hrvatskoj. „Cilj Povelje jest osnaživanje, povezivanje i umrežavanje škola, organizacija civilnog društva, institucija, jedinica lokalne samouprave, ali i svih jedinica koje se žele uključiti u promicanje kulture mirotvorstva. Možemo se pohvaliti kako je Osijek prvi grad koji je potpisao ovu povelju i da trenutno imamo najveći broj škola koje su uključene, a dolaze iz našeg grada kao i čak četiri od pet udruga koje su ujedno i potpisnici ove povelje”, zaključio je dogradonačelnik Piližota.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Vedran Drabek/Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju žensko šten...
Stari 6 nedelja. Vakc...
Štenci su oštenjeni 19...
Iskoristite promotivne...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:170

Registrirani online (2): Daystrom, Redakcija 031


Objektiv031

Kopački rit