Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u srijedu, 10. travnja 2019. godine, u večernjim je satima održano svečano otvorenje jubilarnoga, petoga izdanja Kreativne riznice, popularizacijskoga simpozija kreativne industrije, koji se od 10. do 13. travnja održava na temu „Kružna kreativnost“.

Sve nazočne – uzvanike, posjetitelje, nastavnike, studente i Rizničare – pozdravile su Ana Zrnić, voditeljica projekta Kreativna riznica te Ljerka Sedlan König, članica Komunikacijskoga odbora Kreativne riznice 2019., koje su naglasile važnost kreativne industrije i Kreativne riznice. Žarišta programa ovogodišnje Kreativne riznice su problematiziranje kružne kreativnosti kojom se postojeći resursi obnavljaju, informiranje posjetitelja o novim poslovnim konceptima i mogućnostima projektnoga zapošljavanja te suradnja s tržištem. Najavljena je jedna od ovogodišnjih novina Kreativne riznice, a to je Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije koje će se održati u subotu, 13. travnja u 9:00h.

Dodjelom Vodikove nagrade nagrađen je najbolji izlagač prve Kreativne riznice, održane 2015. godine, kada nagrada nije bila dodjeljivana te za nagrađivanje najbolje prošlogodišnje radionice. Nagrada za najboljeg izlagača 2015. godine dodijeljena je Dunji Degmenčić za predavanje Kreativni um, a nagrada za najbolju radionicu 2018. godine dobile su Ivana Jobst i Dora Radl Ćućić za radionicu Radioaktivna kreativna bilježnica koja je nastala uz pomoć 42 Rizničara.

Kreativna riznica održava se pod pokroviteljstvom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku pa je prorektor za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju, red. prof. art. Robert Raponja, svečano otvorio Kreativnu riznicu.U okviru programa svečanoga otvorenja pretpremijerno je izvedena predstava DNA nastala u režiji Petra Kaukova, uz mentorstvo izv. prof. art. Tatjane Bertok Zupković i umjetničke suradnice Katice Šubarić. U predstavi su igrali: Ana Cmrečnjak, Matilda Fatur, Goran Vučko, Šime Rabar, Mihael Elijaš, Silvijo Švast, Toni Levaković, Anna Jurković, Andrija Krištof i Marijin Kuzmičić. Predstava DNA okuplja tinejdžere čiji je bullying otišao predaleko.Kreativna riznica primjer je kako se u kreativnom i sveučilišnom gradu popularizira znanost te spajaju ekonomija i industrija. Posjetitelje ove godine očekuje više od 60 događanja, a na sva događanja ulaz je besplatan. Detaljni program možete pronaći na poveznici.

Tekst i foto: Kreativna riznica

Najava: Kreativna riznica [2019.]: Kružna kreativnost


 Stranica prilagođena ispisu

Prodajem splav na jeze...
❗❗Povolj...
Etikete za vino, rakij...
Klavirski studio FORTI...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:184

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Slavonsko nebo