Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Jučer se u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek održala Završna konferencija i Phys-Me Faire Projekta ''Unaprjeđenje obrazovnog sustava u predmetnom području fizike u općem i strukovnom srednjoškolskom obrazovanju'', Phys-Me HUHR/1601/4.1.2/0033.

Nazočne goste pozdravili su predstavnici projektnih partnera - Antun Kovačić, dipl.ing. - ravnatelj škole nositeljice projekta - Elektrotehničke i prometne škole Osijek i voditelj projekta; Zlatko Mrkić, prof. - ravnatelj Gimnazije A.G.Matoša Đakovo, Ákos Markovics, dr.sc. - izaslanik ravnateljice Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Pedagógiai Intézet. Pozdravne su riječi uputili i Stjepan Ribić, dr.sc. - direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje d.o.o. i predstavnik Interrega András Tálos koji je najavio novi natječaj iz područja obnovljivih izvora energije i pozvao na sudjelovanje. U ime Osječko – baranjske županije sudionike konferencije pozdravila je mr. sc. Mirela Kalazić, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i tehničku kulturu OBŽ.

Projektne aktivnosti predstavila je Snježana Švelec, prof. ističući rezultate projekta - edukacije nastavnika, novi kurikul za dodatnu nastavu laboratorijskih vježbi fizike i novoopremljeni laboratorij, a slijedila su učenička iskustva iz sve tri škole. Učenici su govorili o studijskim putovanjima u München i Ulm i desetodnevnom ljetnom kampu fizike održanom tijekom ljeta u Osijeku. Drugi dio, Phys-Me Faire, održavao se u holu škole; brojni učenici izložili su radove nastale tijekom projekta i demonstrirali aktivnosti na opremi nabavljenoj kako bi se fizika učila na zanimljiv i suvremen način. Konferencija se nastavila diseminacijom projekta Phys- Me o eksperimentalnom radu u fizici s predavačima – njih su održali Snježana Švelec, prof., Andrej Mijaćank, prof., Spomenka Hardi, prof., Mirta Lulić, prof., Ákos Markovics, dr. sc. i Tünde Laurinyecz, prof.Podsjetimo, projekt pod nazivom Unaprjeđenje obrazovnog sustava u predmetnom području fizike u općem i strukovnom srednjoškolskom obrazovanju razvijen je uz značajnu podršku Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje te prijavljen u okviru prvog poziva za podnošenje projektnih prijedloga INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska - Hrvatska 2014. - 2020. objavljenog u veljači 2016. godine od strane Ureda Premijera Mađarske kao Upravljačkog tijela Programa te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske. Provedba projekta započela je u lipnju 2017 . godine, a završava 30. rujna 2018. godine. Nositelj je projekta ili vodeći korisnik Elektrotehnička i prometna škola Osijek, uz partnere Gimnaziju A. G. Matoša Đakovo, Regionalnu razvojnu agenciju Slavonije i Baranje i prekograničnog partnera Koch Valeria Kozepiskola Altalanos Iskola Ovoda es Kollegium iz Pečuha. Projekt je vrijednosti 1.664.270,38 kuna (224.083,80 EUR), a sredstva su namijenjena za ostvarivanje aktivnosti usmjerenih na unaprjeđenje nastave fizike i izvannastavnih aktivnosti. Cilj je završne konferencije zaključiti rad na projektu te okupiti predstavnike ključnih dionika, kao i stručnjake u području naukovanja te općeg i strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, kako bi se nastavio rad na unaprjeđenju procesa učenja obrazovnog sustava u predmetnom području fizike u općem i strukovnom srednjoškolskom obrazovanju. Prema povratnim informacijama, svi se sudionici slažu da su svi ciljevi projekta ostvareni i istaknuli su želju za nastavkom suradnje.Tekst i foto: Daliborka Pavošević


 Stranica prilagođena ispisuEngleski BULDOG, stenc...
Na prodaju štenci engl...
Štenci Američka akita,...
Primamo rezervacije za...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:73

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Zlatno nebo