s Zbog ispijanja jednog piva na ulici ide u zatvor!
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Prije nekoliko dana pločnici u Osijeku osvanuli su „ukrašeni“ preslikama prekršajnog naloga ispisanog na ime Borisa Božića, Osječanina s prebivalištem u Zagrebu.

Boris je “popušio1.100 kuna kazne jer je u noći s petka na subotu iza dva sata ujutro uhvaćen kako pije pivo u Neumanovoj ulici u centru grada. Boris i njegov prijatelj išli su u pravcu Tvrđe u noćni život kada ih je policija zaustavila radi rutinske legitimacije. Cijela procedura se odužila na 40 minuta i u jednom trenutku Boris je posegnuo za limenkom piva koju je nosio u džepu zbog čega je dobio prekršajni nalog prema odredbi Pravilnika o komunalnom redu Grada Osijeka. Boris je kažnjen s 1.000 kuna za prekršaj, a mora još platiti i 100 kuna sudskih troškova.

Boris je samo još jedna u nizu žrtava komunalne odluke Grada o zabrani konzmacije alkoholnih pića na javnim površinama, osim kada se javne površine temeljem odobrenja gradske uprave koriste kao terasa za pružanje ugostiteljskih usluga. On, po vlastitom priznanju, nije znao za ovu odredbu jer u Zagrebu, gdje ima prebivalište, takvih ograničenja nema i tamo je najnormanija stvar da ekipa sjedi na Trgu bana Jelačića ili Cvjetnom trgu i ispija pivo.

[klik za uvećanje]


Idućeg dana na pločnicima po gradu pojavile su se preslike prekršajnog naloga, no Boris tvrdi kako ih nije on polijepio već „moji prijatelji nindže“. A u nedjelju predvečer Boris je priredio mali performans na promenadi gdje je, kao znak protesta, postavio štand i odlučio razgovarati s ljudima, dati im priliku da se uključe i kažu svoje mišljenje te to uobliče u pisanom obliku na komadima papira. Boris kaže kako je razočaran reakcijom jer je većina ljudi bila indiferentna.

Na pitanje što će biti dalje, Boris kaže kako će svakako uložiti prigovor Prekršajnom sudu ali da kaznu iz principa nema namjeru platiti, pa čak i po cijenu da ide u zatvor. Smatra kako se netko mora suprotstaviti represivnoj komunalnoj odluci koja je na snazi u gradu već šest godina.

Inače, predmetna odluka o komunalnom redu izazvala je val nezadovoljstva kada je donesena 2010. godine za vrijeme HDSSB-ovog upravljanja gradom i još uvijek je predmet osporavanja, no nova vlast ju je odlučila ne mijenjati smatrajući kako je njome postignut glavni cilj - stati na kraj uništavanju gradske imovine od strane pijane mladeži. Prošle je godine ispisano ukupno 228 prekršajnih naloga zbog konzumacije alkohola na javnom mjestu.[klik za uvećanje]


Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
03-23-2016 10:52:09 am :: Redakcija 031
Pročitajte i ostale Facebook komentare
03-24-2016 10:53:52 am :: meandarOs
Viš kako je zg dobro prošal, nisu da oborili na pločnik i hladili 25 minuta dok ne dođe marica, kao onu penzinersku svin.. koja je prošla kroz crveno. Ovakve
treba samo po
bubrezima
dok se ne opamete

1000 kn je pramalo, eno za onog ministra branitelja
daju 7 kuna što nije izabran. To treba poduplati.
I trebalo bi preispitati zašto nije kažnjen za ljepljenje
plakata po gradu - to je nagrđivanje.-

I dobro je rekla Dekanica Helena sabaljić ttotomić- brate to je kul tur o cid... Tko mu je dao dozvolu
za štand na šetnici? I to mu se gleda kroz prste zato što je purger.

tAKVE TREBA U ĆELIJE U 1pOLICIJSKOJ pOSTAJI oSIJEK D AVIDI ŠTO SU ŽOHARI I DA UDIŠE ZRAK NA SLAMKU JER NEMA PROZORA. dA VIDIŠ KAKO ĆE PROMIJENITI MIŠLJENJE.

kAJ NE?
LIJEPI POZDRAV, ONO S RUKICOM NA SRCU A ŠAPICOM NA ŽIRO RAČUNU....
✔Kataloška ...
Štenci Američkog Stafo...
Spremni ste za ozbil...
Na prodaju crni nemačk...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:196

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Pampas