Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Najava: Pannonian Challenge XIV. [2013.]

Jutros je održan 123. kolegij gradonačelnika na kome je razmotreno nekoliko zanimljivih tema.

Jedna od njih bila je proširenje i dogradnja Sokolskog doma, objekta u vlasništvu Grada, čije idejno rješenje već postoji, ali Grad nema potrebnih 20-ak milijuna kuna za takav kapitalni zahvat. Stoga će se raspisati javni natječaj za dogradnju objekta i novog upravitelja pri čemu će Grad zadržati nekoliko termina radnim danima i vikendom za potrebe sufinanciranja rada talentiranih osječkih gimnastičara i drugih sportaša koji taj objekt koriste.

Prihvaćen je i prijedlog sufinanciranja zajedničkih projekata Grada i Turističke zajednice za 2013. godinu koji uključuje financijsku potporu manifestacijama poput Božićne bajke, Sajma antikviteta, Izložbe vodenog svijeta... Gradonačelnik Krešimir Bubalo predložio je povećanje potpore Sajmu antikviteta koji se uspio dokazati kao posjećena i korisna manifestacija i izvan područja grada.

Grad će predložiti i produljenje zajedničkog projekta Pučke kuhinje Grada i Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije na neodređeno vrijeme jer se tijekom ovih deset godina pokazao kao veoma važan, posebno u svjetlu krize koja je pogodila siromašnije građane Osijeka. Grad je i do sada izdvajao oko 450.000 kuna godišnje za rad Pučke kuhinje, a uložio je i milijun i 200.000 kuna u njezino uređenje.

Prihvaćen je i nacrt izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja prostora sveučilišnog campusa koji je nužan preduvjet za ishođenje građevinske dozvole za gradnju buduće Sveučilišne knjižnice te dodatnih parkirališnih mjesta na tom prostoru.

Kolegij je prihvatio i prijedlog da šetalište na Sjenjaku dobije ime po Jozi Petoviću, gradonačelniku Osijeka u razdoblju od 1969. do 1974. godine tijekom čijeg mandata su sagrađeni Promenada, Kopakabana i velik dio Sjenjaka.

Također je prihvaćena prijava Grada kao nositelja projekta "Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici" čiji je cilj pojačati mogućnosti zapošljavanja mladih iz sustava socijalne skrbi osnivanjem job centra u domu Klasje. Projekt je vrijedan 216.500 eura, financirat će se kroz IPA fondove, a Grad će dati 10% potrebnog iznosa za plaće djelatnika. Grad će se prijaviti i kao partner udruge "Evica Novoselec" za projekt mobilnih timova za pomoć djeci s problemima u ponašanju, također preko IPA programa. Ovaj projekt vrijedan je 195.000 eura a Grad će također osigurati novac za plaće.

Na kraju, Kolegij se dotakao i pitanja radova na Srednjoškolskom igralištu. Istaknuto je kako je dinamika radova dobra i kako će Srednjika biti dovršena na proljeće, ali je ostalo otvoreno pitanje Skate Parka. Naime, zbog obnove cijelog kompleksa Skate Park je zatvoren do daljnjeg i ovogodišnji Pannonian Challenge sigurno će se održati na drugoj lokaciji. Pitanje je što nakon toga jer je ta manifestacija svojom posjećenošću prerasla okvire Srednjike i postoji potreba da se Skate Park izmjesti na drugu lokaciju. Gradonačelnik je predložio da se to otvoreno pitanje "zatvori" kroz razgovor sa svim uključenim stranama i da se iznađe najbolje rješenje. Po svemu sudeći, skejteri će uskoro dobiti novu lokaciju za svoje vratolomije, samo još treba odrediti gdje...

Pročitajte i...
Pannonian Challenge XIV preselit će se na lijevu obalu Drave?

Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Foto-arhiv 031


 Stranica prilagođena ispisu
Re: Grad raspisuje natječaj za proširenje Sokolskog doma; Skate Park se seli sa Srednjike?
02-07-2013 12:50:31 pm :: Ingo
Redakcija 031 je napisao/la (Pogledaj post): ›

Kolegij je prihvatio i prijedlog da šetalište na Sjenjaku dobije ime po Jozi Petoviću, gradonačelniku Osijeka u razdoblju od 1969. do 1974. godine tijekom čijeg mandata su sagrađeni Promenada, Kopakabana i velik dio Sjenjaka.a ?!?!?! ????

jel to privremeno rjesenje dok se ne ostvare uvjeti za preimenovanje u tudjmana ili glavasa ? ... ili je to flert sa gradjanima lliberalnijeg i lijevog politickog opredjeljenja
Pošaljite nam e-mail i...
Zlatni retriever, muzj...
Na prodaju stenci fran...
Visoko kvalitetno legl...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:107

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Nebo iznad Tvrđe