Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 15. 01. 2021.
Humanitarna virt...
Osječki HNK poma...
Zimske radosti u...
Pučko otvoreno U...
Poljski tjedan u...
sub 16. 01. 2021.
IT udruge pomažu...
Policija najavil...
Zimske radosti u...
ned 17. 01. 2021.
Policija najavil...
Zimske radosti u...
pon 18. 01. 2021.
"Zlatni pir...
Horeca Medico da...
uto 19. 01. 2021.
"Zlatni pir...
Horeca Medico da...
sri 20. 01. 2021.
"Zlatni pir...
Horeca Medico da...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Već petu godinu za redom Udruga matematičara Osijek u suradnji s Odjelom za matematiku Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku organizira „Matematičke pripreme“, program u okviru kojega se kod najmotiviranijih matematičara srednjoškolskog uzrasta iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije ciljano potiče razvoj matematičkih kompetencija i vještina.

Učenici će u suradnji s nastavnicima i najboljim studentima sveučilišnih studija Odjela za matematiku analizirati pažljivo odabrane matematičke cjeline koje predstavljaju istaknuti dio tema obuhvaćenih matematičkim natjecanjima te pokazati njihovo korištenje u rješavanju zahtjevnih problemskih zadataka.

Pripreme će se održavati na Odjelu za matematiku (Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek) od 18. studenog 2017. do veljače 2018. Ove godine na „Matematičke pripreme“ prijavilo se oko 50 učenika iz srednjih škola u Osijeku, Valpovu, Đakovu i Vukovaru. Učenici su podijeljeni u četiri skupine, po razredima. Za svaku skupinu bit će održano dvadesetak sati priprema, a dinamiku održavanja učenici će, s obzirom na svoje školske obaveze, dogovarati izravno sa studentima zaduženima za izvođenje priprema. Pripreme za učenike prvog razreda izvodit će Marinela Pilj (studentica prve godine diplomskog studija matematike, smjer financijska matematika i statistika), za učenike drugog razreda Marina Piškorjanac (studentica četvrte godine diplomskog nastavničkog studija matematike i informatike), za učenike trećeg razreda Nikolina Romić (studentica druge godine diplomskog studija matematike, smjer financijska matematika i statistika), a za učenike četvrtog razreda Iva Petovari (studentica pete godine diplomskog nastavničkog studija matematike i informatike). Već petu godinu za redom koordinatorica programa „Matematičke pripreme“ je Mirela Jukić Bokun, docentica na Odjelu za matematiku.

Osim „Matematičkih priprema“, najavljujemo još nekoliko aktivnosti Udruge matematičara Osijek i Odjela za matematiku: Večer matematike (7. prosinca 2017., u suradnji s III. Gimnazijom Osijek), Zimsku matematičku školu za učenike osnovnih škola (8. prosinca 2017., u suradnji s OŠ Mladost Osijek) te Zimsku matematičku školu za učenike srednjih škola (siječanj 2018., u suradnji s III. Gimnazijom Osijek). Stranica prilagođena ispisu
Doberman muško štene 1...
Kantu za mast oko 60 L...
Godinama unazad Zlatib...
Kvalitetne instrukcije...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:150

Registrirani online (): Nitko