Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 17. 02. 2020.
Škola stranih je...
Kino Urania [13....
CineStar Osijek ...
Festival jezika ...
IAESTE: Natječaj...
uto 18. 02. 2020.
Policija za sutr...
Kino Urania [13....
CineStar Osijek ...
Festival jezika ...
IAESTE: Natječaj...
sri 19. 02. 2020.
HUP Reg. ured Os...
Kino Urania [13....
CineStar Osijek ...
Festival jezika ...
IAESTE: Natječaj...
čet 20. 02. 2020.
Filozofski fakul...
Edunova: Besplat...
Caffe bar Magis:...
Festival jezika ...
Poetry caffe Mag...
pet 21. 02. 2020.
GISKO: FILOZOPOL...
Organicos - cent...
Vinska mušica Os...
Festival jezika ...
Campus caffe Osi...
sub 22. 02. 2020.
Osvoji bespla ko...
Organicos - cent...
Valpovo 26. Dječ...
Festival jezika ...
Art club Osijek:...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Već petu godinu za redom Udruga matematičara Osijek u suradnji s Odjelom za matematiku Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku organizira „Matematičke pripreme“, program u okviru kojega se kod najmotiviranijih matematičara srednjoškolskog uzrasta iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije ciljano potiče razvoj matematičkih kompetencija i vještina.

Učenici će u suradnji s nastavnicima i najboljim studentima sveučilišnih studija Odjela za matematiku analizirati pažljivo odabrane matematičke cjeline koje predstavljaju istaknuti dio tema obuhvaćenih matematičkim natjecanjima te pokazati njihovo korištenje u rješavanju zahtjevnih problemskih zadataka.

Pripreme će se održavati na Odjelu za matematiku (Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek) od 18. studenog 2017. do veljače 2018. Ove godine na „Matematičke pripreme“ prijavilo se oko 50 učenika iz srednjih škola u Osijeku, Valpovu, Đakovu i Vukovaru. Učenici su podijeljeni u četiri skupine, po razredima. Za svaku skupinu bit će održano dvadesetak sati priprema, a dinamiku održavanja učenici će, s obzirom na svoje školske obaveze, dogovarati izravno sa studentima zaduženima za izvođenje priprema. Pripreme za učenike prvog razreda izvodit će Marinela Pilj (studentica prve godine diplomskog studija matematike, smjer financijska matematika i statistika), za učenike drugog razreda Marina Piškorjanac (studentica četvrte godine diplomskog nastavničkog studija matematike i informatike), za učenike trećeg razreda Nikolina Romić (studentica druge godine diplomskog studija matematike, smjer financijska matematika i statistika), a za učenike četvrtog razreda Iva Petovari (studentica pete godine diplomskog nastavničkog studija matematike i informatike). Već petu godinu za redom koordinatorica programa „Matematičke pripreme“ je Mirela Jukić Bokun, docentica na Odjelu za matematiku.

Osim „Matematičkih priprema“, najavljujemo još nekoliko aktivnosti Udruge matematičara Osijek i Odjela za matematiku: Večer matematike (7. prosinca 2017., u suradnji s III. Gimnazijom Osijek), Zimsku matematičku školu za učenike osnovnih škola (8. prosinca 2017., u suradnji s OŠ Mladost Osijek) te Zimsku matematičku školu za učenike srednjih škola (siječanj 2018., u suradnji s III. Gimnazijom Osijek). Stranica prilagođena ispisu