s Odjel za matematiku: Matematičke pripreme [2017.]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 27. 09. 2023.
CineStar Osijek ...
Kino Urania [21....
Pučko otvoreno u...
Pučko otvoreno u...
PK Bolero: "...
čet 28. 09. 2023.
Trg slobode: Fes...
EFOS: Konferenci...
Pučko otvoreno u...
Pučko otvoreno u...
PK Bolero: "...
pet 29. 09. 2023.
Radionica "...
Državni arhiv Os...
Pučko otvoreno u...
Pučko otvoreno u...
PK Bolero: "...
sub 30. 09. 2023.
Radionica "...
Sigurna vožnja 2...
Svjetski dan src...
Jagodnjak: 6. Ba...
PK Bolero: "...
ned 01. 10. 2023.
Prijavite se na ...
PK Bolero: "...
pon 02. 10. 2023.
SD Gradski vrt: ...
Nova sezona u Fr...
Yoga Home: Theat...
Općina Bizovac: ...
PK Bolero: "...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaVeć petu godinu za redom Udruga matematičara Osijek u suradnji s Odjelom za matematiku Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku organizira „Matematičke pripreme“, program u okviru kojega se kod najmotiviranijih matematičara srednjoškolskog uzrasta iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije ciljano potiče razvoj matematičkih kompetencija i vještina.

Učenici će u suradnji s nastavnicima i najboljim studentima sveučilišnih studija Odjela za matematiku analizirati pažljivo odabrane matematičke cjeline koje predstavljaju istaknuti dio tema obuhvaćenih matematičkim natjecanjima te pokazati njihovo korištenje u rješavanju zahtjevnih problemskih zadataka.

Pripreme će se održavati na Odjelu za matematiku (Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek) od 18. studenog 2017. do veljače 2018. Ove godine na „Matematičke pripreme“ prijavilo se oko 50 učenika iz srednjih škola u Osijeku, Valpovu, Đakovu i Vukovaru. Učenici su podijeljeni u četiri skupine, po razredima. Za svaku skupinu bit će održano dvadesetak sati priprema, a dinamiku održavanja učenici će, s obzirom na svoje školske obaveze, dogovarati izravno sa studentima zaduženima za izvođenje priprema. Pripreme za učenike prvog razreda izvodit će Marinela Pilj (studentica prve godine diplomskog studija matematike, smjer financijska matematika i statistika), za učenike drugog razreda Marina Piškorjanac (studentica četvrte godine diplomskog nastavničkog studija matematike i informatike), za učenike trećeg razreda Nikolina Romić (studentica druge godine diplomskog studija matematike, smjer financijska matematika i statistika), a za učenike četvrtog razreda Iva Petovari (studentica pete godine diplomskog nastavničkog studija matematike i informatike). Već petu godinu za redom koordinatorica programa „Matematičke pripreme“ je Mirela Jukić Bokun, docentica na Odjelu za matematiku.

Osim „Matematičkih priprema“, najavljujemo još nekoliko aktivnosti Udruge matematičara Osijek i Odjela za matematiku: Večer matematike (7. prosinca 2017., u suradnji s III. Gimnazijom Osijek), Zimsku matematičku školu za učenike osnovnih škola (8. prosinca 2017., u suradnji s OŠ Mladost Osijek) te Zimsku matematičku školu za učenike srednjih škola (siječanj 2018., u suradnji s III. Gimnazijom Osijek). Stranica prilagođena ispisu
A Vigdors Vibidius & ...
Nemacki ovcar dve zenk...
Princess mini civave, ...
Zetor 7011 hidro volan...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:188

Registrirani online (): Nitko