Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Život u Zagrebu previše skup i stresan: Osijek kao alternativa mladima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 72374
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.01.2026. 13:18 
Naslov:  Život u Zagrebu previše skup i stresan: Osijek kao alternativa mladima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedan korisnik Reddita, koji je odlučiti anoniman podijelio je svoje dileme oko preseljenja iz Zagreba u neki drugi grad, odnosno Osijek.

Kako navodi u svojoj objavi, plaća mu je trenutačno 1100 eura, i živi s roditeljima. “Znam, nije katastrofa, ali u Zagrebu s tim ne mogu mrdnuti”, navodi u objavi.

Kao i kod većine mladih, oni odlučuju život s roditeljima zbog visokih stanarina. “Živim kod staraca jer su stanarine otišle u krasan klinac, a ne želi mi se davati 600 eura za neku poluraspadnutu garsonijeru.”

Osijek mu je u “oku već neko” vrijeme. Jer, kako kaže, Osijek je grad po mjeri čovjeka, sve se može obići biciklom, odlično je povezan javnim prijevozom. Što je naravno mirnije nego u Zagrebu. “Uz to, promet me ubija – svaki dan gubim sate u kolonama i gužvama, doslovno mi pojede svu volju za životom”.

Naravno, uz mirniji život, zanimalo ga je još nekoliko stvari: koliko je realno naći posao njegovatelja u Osijeku i okolici, kakve su mogućnosti za poslove  u građevini, skladištima ili dostavi, postoji li mogućnost honorarnih ili povremenih poslova za dodatni prihod te koliko zapravo koštaju stanovi za najam.

Kako navodi, cilj mi je napokon se osamostaliti, odseliti od svojih i imati bar malo mira, a da mi na kraju mjeseca ne ostane nula na računu.

Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: