Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječani protiv Siska za očuvanje premijerligaškog statusa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66247
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2024. 9:29 
Naslov:  Osječani protiv Siska za očuvanje premijerligaškog statusa
22.05.2024. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dva i pol tjedna rukometaši Osijeka pripremali su se za ovu srijedu. Dva i pol tjedna fokus je bio na vrhuncu. Naime, pred Osječanima su dva najvažnija susreta ove sezone. Očekuju ih kvalifikacije za ostanak u Paket24 Premijer ligi, a protivnik je viceprvak 1. HRL Sjever - Sisak. Prva utakmica na rasporedu je ovu srijedu, 22. svibnja, s početkom u 20 sati na Zrinjevcu. Ulaz je besplatan za sve gledatelje.

Vidljiv je bio napredak u redovima Rukometnog kluba Osijek ove polusezone, posebice kada su rezultati u pitanju. No, ono što je bilo još vidljivije je kemija koja je vladala, a vjerujemo i još uvijek vlada, u momčadi. Ta se momčad sada bori za svoju treću uzastopnu sezonu u Paket24 Premijer ligi. Iako su Osječani bili bodovno izjednačeni s na koncu četvrtoplasiranom Dubravom, ostali su se rezultati poklopili tako kako su se poklopili, a Osječanima nije baš u prilog išao ni međusobni omjer. Sada su tu gdje jesu – u kvalifikacijama za ostanak u Paket24 Premijer ligi i to je samo još jedan ispit za Verajinu ekipu. Prilika da ponove neke od najboljih predstava ove sezone i pokažu se u najboljem svjetlu.

Na Zrinjevac u srijedu tako dolazi Sisak, momčad koju se ne smije podcijeniti. Regularni dio sezone završili su kao drugoplasirani u 1. HRL Sjever s 39 bodova u 26 utakmica. Imali su jednak bodovni učinak kao donedavni premijerligaš, a trećeplasirani Bjelovar, no bolji međusobni omjer. Godinama je već Sisak među ponajboljim sastavima druge lige, a ovo im je sada prilika za dodatan iskorak. Sigurno da će rukometaši Josipa Ražića na Zrinjevac doći motivirani, ali Osječani su ipak ti koji su u ulozi favorita.

- Činjenica je da smo kvalitetnija i spremnija momčad, ali dok to ne pokažemo na terenu, pusta priča ne vrijedi – rekao je Osijekov trener Frano Veraja. – Iznimno teška kvalifikacijska utakmica je pred nama. Nakon čudnog raspleta situacije u ligi očekujemo zahuktali Sisak. Sve što imamo u sebi ovaj trenutak ćemo dati i pokušati većinu stvari oko prolaska riješiti već u srijedu. Što se tiče Siska, od nekih njihovih udarnih igala treba istaknuti Špilera, Ražića i Zakića. To su igrači koji kvalitetom sigurno odskaču. No, na nama je da budemo fokusirani na zadatke i kolektivnom igrom dođemo do što povoljnijeg rezultata.

U osječkim redovima svi su spremni i na raspolaganju su treneru Veraji. Među njima je i Karlo Vašarević, najbolji strijelac kluba ove sezone.
- Sezona je došla do kraja, a za nas zapravo tek počinje - nadovezao se Vašarević. - Dolazi nam momčad Siska koju maksimalno respektiramo. Očekuje nas tvrda utakmica, oni su kroz cijelu sezonu pokazali kvalitetan rukomet i zasluženo su tu gdje jesu. No, ovo je Zrinjevac, mi smo ti koji su premijerligaši i koji su u ulozi favorita te mislim da nećemo bježati od toga. Nadam se da ćemo odigrati onako kako znamo, kako smo igrali veći dio sezone i da ćemo potvrditi taj premijerligaški status. Momčad je spremna, već se dva tjedna pripremamo za tu utakmicu, ozbiljno smo shvatili ovaj zadatak i vjerujem da će sve biti u redu. Pozivam i sve ljubitelje rukometa da nas dođu podržati i budu nam dodatan vjetar u leđa.

Pokazali su Osječani ove sezone da imaju kvalitetu za premijerligaško društvo. Itekako. Vjerujemo da ništa manje neće ni pokazati u srijedu.


Tekst i foto: RK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: