Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Svjetsko ime jazz glazbe - trubač Alex Sipiagin s kvartetom stiže na krov Kulturnog centra Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66247
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2024. 7:46 
Naslov:  Svjetsko ime jazz glazbe - trubač Alex Sipiagin s kvartetom stiže na krov Kulturnog centra Osijek
26.05.2024. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svjetska jazz zvijezda, trubač Alex Sipiagin i njegov kvartet stižu u Osijek gdje će održati koncert na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek u nedjelju, 26. svibnja 2024. s početkom u 20.00 sati. Ulaznice po cijeni od 5 eura u prodaji su na porti Kulturnog centra.

Skladatelj, aranžer, producent, a prije svega i uz sve to, fantastičan trubač i glazbenik Alex Sipiagin svjetsko je ime u jazz glazbi. Svoje rusko-američko podrijetlo stapa u jedinstven zvuk i glazbeni narativ koji uvijek iznova očarava slušatelje gdje god se pojavi.

Svirao je s velikanima jazza - Michaelom Breckerom, Daveom Hollandom, Gonzalom Rubalcabom, Jamesom Moodyjem, ali i s velikanima drugih glazbenih žanrova: Ericom Claptonom i Elvisom Costellom. Svirao je u i sa svjetskim jazz orkestrima, s kojima je surađivao i kojima je dirigirao te snimio preko 20 albuma, od kojih su neki nagrađeni i prestižnom nagradom Grammy.

Svoj glazbeni nastup zasniva na nastavljanju tradicije stvaralaštva velikana jazza, ali razvio je i osobni glazbeni jezik i zavidnu improvizatorsku vještinu zbog čega je često pozivan na suradnju sa slavnim jazzistima.

Rođen u Rusiji, Sipiagin je trubu počeo učiti s 12 godina. Studirao je klasičnu glazbi i jazz na Moskovskom državnom institutu i Akademiji Gnjesin gdje je i diplomirao. Godine 1990. sudjelovao je na Međunarodnom natjecanju Louis Armstrong u Washingtonu osvojivši 4. mjesto i zasluživši najviše pohvale nakon čega su mu se otvorila vrata jazz svijeta te seli u New York u kojem i iz kojeg nastavlja živjeti i djelovati sljedeća tri desetljeća. Sedam je godina bio profesor na Sveučilištu New York, a gostujući je profesor i na Konzervatoriju u Amsterdamu, te glazbenim akademijama u švicarskom Baselu i talijanskoj Sieni.

Alex Sipiagin prvi će put u Osijeku održati koncert, i to na krovu Kulturnog centra s kojeg će u nedjelju, 26.5. od 20.00 sati odlaziti samo vrhunski zvuk njegova Sipiagin Quarteta. Ulaznice po cijeni od 5 eura u prodaji su na porti Kulturnog centra (Trpimirova 2/a, Osijek) od ponedjeljka do subote 7-22 sata te sat vremena prije koncerta u nedjelju.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: