Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Lider invest Osijek - investicije i poduzetništvo na istoku Hrvatske

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66225
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.05.2024. 11:03 
Naslov:  Lider invest Osijek - investicije i poduzetništvo na istoku Hrvatske
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Liderov investicijski forum „Lider invest Osijek“ održan je u četvrtak na osječkom Ekonomskom fakultetu gdje su se mogla čuti mnoga zanimljiva predavanja i rasprave na temu investicija i poduzetništva na istoku Hrvatske.

Ovaj hrvatski poslovni tjednik pokrenuo je 2016. projekt LIDER INVEST, nagradu za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj, kako bi promicao ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost.

Uime Grada Osijeka, investicijskom forumu nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković.

Grad Osijek se dolaskom Jabila, velikog investitora u Industrijskoj zoni Nemetin, pozicionirao na europsku i svjetsku kartu investitora. Realizacijom ove velike investicije, koja je pri samome kraju, naša industrijska zona dalje napreduje. Dolaze nam i drugi novi investitori, domaći i strani, i upravo smo zato ovdje, da potaknemo sve potencijalne nove poduzetnike i investitore da ulože u naš grad Osijek. Smatramo da povećanje i poticanje investicijske klime otvaranjem novih radnih mjesta u gradu Osijeku je glavna i osnovna demografska mjera koju jedinice lokalne uprave mogu pružiti svojim građanima”, kazala je zamjenica gradonačelnika Crnković.

Ovo je hvalevrijedna inicijativa koja promovira proizvodne investicije potrebne za gospodarski napredak, investicije koje daju dodanu vrijednost, koje nose zapošljavanje, prije svega investicije koje koriste domaću pamet i domaće iskustvo”, istaknuo je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković.

Od svih investicija su najvažnije proizvodne investicije. Industrija je ta koja može pokrenuti nacionalnu ekonomiju prema visokim i održivim stopama razvoja. Zato propagiramo po cijeloj Hrvatskoj proizvodne firme koje su napravile neke investicije u proizvodnju, da se prijave na naš natječaj i da ih mi zapravo nagradimo, to je suština cijele ove priče”, rekao je Miodrag Šajatović.


Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: