Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Europsko prvenstvo u streljaštvu od 20. svibnja do 8. lipnja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66224
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.05.2024. 11:33 
Naslov:  Europsko prvenstvo u streljaštvu od 20. svibnja do 8. lipnja
Od 20.05.2024. 16:00 do 08.06.2024. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U osječkoj streljani Pampas i ove godine se ponovno održava Europsko prvenstvo u streljaštvu, a u sklopu najave ovogodišnjeg prvenstva otvorena je i izložba povodom jubilarne 240. obljetnice Građanskog streljačkog društva „Osijek 1784“, najstarije športske udruge u Hrvatskoj.

Ovogodišnje Europsko prvenstvo u streljaštvu održava se od 20. svibnja do 8. lipnja na kojem će nastupiti oko 500 strijelaca iz više od 30 zemalja u 58 disciplina, a time se obilježava i 40. obljetnica prvog domaćinstva Osijeka na ovom europskom natjecanju.

Otvorenju izložbe povodom 240 godina GSD „Osijek 1784“, u organizaciji Muzeja Slavonije, kao i najavi Europskog prvenstva nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković uz koju su bili i Huber Kišpal, predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza, predsjednik Zajednice osječkog sporta Alen Nađsombat, predsjednik GSD „Osijek 1784“ Zvonimir Kovačević, dopredsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Zoran Ćelić, trenerica i članica organizacijskog odbora te poznata hrvatska pištoljašica Mirela Skoko Ćelić i Bojan Đurković, tajnik Hrvatskog streljačkog saveza.

Drago mi je da smo se danas okupili ovdje, na Pampasu, kako bismo najavili Europsko prvenstvo u streljaštvu koje će se ponovno održati u Osijeku, ali i kako bismo otvorili izložbu povodom 240. obljetnice Gradskog streljačkog društva „Osijek 1784“. Osijek ima dugu povijest streljaštva koju vjerno njeguje i dan danas i ponosni smo što je upravo GSD „Osijek 1784“ najstarija športska udruga u Hrvatskoj. Upravo to potvrđuje i ova izložba Muzeja Slavonije kojom se zaokružio ovaj veliki jubilej. Željela bih čestitati GSD „Osijek 1784“ njihov 240. rođendan te poželjeti puno uspjeha i lijepih sportskih trenutaka na Europskom prvenstvu u Osijeku koje očekujemo s nestrpljenjem!“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Crnković.

Kao Hrvatski streljački savez maksimalno podržavamo ovakva događanja u Osijeku, a i sada je već poznato da se ovako veliki događaji, poput Europskog prvenstva u streljaštvu, već tradicionalno održavaju u Osijeku. Poslije ovakvih događanja uvijek smo dobivali pozitivne povratne informacije od natjecatelja i pratećeg osoblja što je sigurno jedan od razloga zašto smo već nekoliko puta dobili pravo organizacije velikih natjecanja.“, rekao je Hubert Kišpal, predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza.

Unazad više od 10 godina u kontinuitetu smo održali oko 15 velikih natjecanja, od svjetskih i europskih prvenstava pa sve do svjetskih kupova. Nema se tu što posebno dodati, osim da se još jednom zahvalim svima na pomoći i podršci.“, zaključio je Zvonimir Kovačević, predsjednik GSD „Osijek 1784“.


Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: