Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Odbojkaška reprezentativka Martina Šamadan najavljuje prvi turnir Zlatne lige u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66198
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.05.2024. 12:51 
Naslov:  Odbojkaška reprezentativka Martina Šamadan najavljuje prvi turnir Zlatne lige u Osijeku
17.05.2024. 19:32
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija promijenila je prema ranijem planu mjesto priprema pred početak natjecanja u ovogodišnjoj Zlatnoj skupini Europske lige. Nakon Maribora, gdje su startale u nepotpunom sastavu još 22. travnja, od početka tjedna su u Osijeku, u kojem će ovog vikenda odigrati prvi turnir Zlatne lige, u maloj SD Gradski vrt. Prve suparnice su im reprezentativke Azerbajdžana, u petak 17. svibnja od 19.00 sati, dok u nedjelju u istom terminu igraju protiv izabrane vrste Slovačke. Nakon osječkog turnira, na rasporedu su još dva, u Belgiji i Španjolskoj. Final Four je u Češkoj, 15.-16. lipnja.

Martina Šamadan, jedna od naših najiskusnijih igračica, srednja blokerica koja je stigla u Maribor prošli tjedan, jedva se čekala priključiti suigračicama. „Veselim se uvijek okupljanju reprezentacije, a ove godine tu je i puno novih, mladih djevojaka, pa je posebna atmosfera. Velika je promjena u reprezentaciji, tu je sada desetak mladih djevojaka od 18-21 godine. To je sjajno za njih, mogu biti zahvalne na tome, jer će u ovom sastavu sigurno još biti godinama.

Martina koja je rođena 1993. godine spada u starosjediteljice u reprezentaciji, a o prvim dojmovima, o novim suigračicama i izborniku Igoru Arbutini kaže: „Drugačije se trenira, definitivno, ja sam u reprezentaciji odrasla s djevojkama od 30 i više godina, ovo je za mene ipak promjena. No, vidi se kod svih njih izražena želja i volja za dokazivanjem i to je sjajno. Što se izbornika tiče, do sada ga nisam poznavala i mogu reći da su prvi dojmovi iznimno pozitivni, vidim da je donio smirenost u ekipu i igru. Uz njega je i kao prva pomoćnica moja nekadašnja suigračica Sanja Popović Gamma, pa mi je to super.

Nakon završenog prvog dijela priprema u Mariboru, naše su djevojke protekli vikend odradile i dvije trening utakmice s reprezentacijom Slovenije u Kranjskoj gori. „Bilo je odlično, obje smo utakmice dobile s 3:0, držale kontinuitet cijelo vrijeme, nismo dale suparnicama da nam se približe. Jako sam zadovoljna kako smo izgledale i igrale u ta dva susreta.

Posljednjih godina Zadar je bio njihova baza, sada je to ponovno Osijek, kao nekada. „Zadar će uvijek imati posebno mjesto u našim srcima, obzirom na utakmice koje smo tamo odigrale i sjajne rezultate. No, niti Osijek nam nije ništa manje drag. Nadamo se da ćemo i tu pokazati dobre partije.

U Zadru su izborile nastup u Ligi nacija, a pokušat će to ponoviti još jednom. „Daleko je to još, idemo susret po susret, turnir po turnir, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Nadamo se, naravno, dobrom rezultatu, igramo da pobjeđujemo, ali ne stvaramo si nikakav presing. Važno je samo da pokažemo što bolju igru, a kako je to izgledalo na probi u Kranjskoj gori sa Slovenkama, mislim i da hoćemo.“ – rekla je iskusna Martina Šamadan, koja je u ovoj sezoni s Panathinaikosom osvojila naslov prvakinja Grčke, a ona sama bila proglašena najboljom srednjom blokericom i napadačicom. Individualni naslovi koji ne idu prvi puta u njene ruke.

Bilo je super u Grčkoj, snašla sam se dobro, liga im je kvalitetna, poput Francuske ili Njemačke, ja sam odigrala dobro, tako da sam baš zadovoljna. Zemlja mi se svidjela, podneblje, klima, hrana, ljudi. Da, ovo je doista bila jedna dobra sezona. Koju treba još nastaviti dobrim igrama i rezultatima u hrvatskoj reprezentaciji.“ - dodala je Martina na kraju.


Tekst i foto: Anela Novina

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: