Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki rukometaši će morati u kvalifikacije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66068
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.05.2024. 13:16 
Naslov:  Osječki rukometaši će morati u kvalifikacije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Rukometaši Osijeka igrat će dodatne kvalifikacije za ostanak u Paket24 Premijer ligi. U vrlo dramatičnoj završnici Lige za ostanak, Osječani su poraženi u Dubravi 27:24, a iako su prije te utakmice imali dva boda prednosti pred nekim momčadima, gotovo svi su se rezultati negativno poklopili. Osijek je tako završio osmoplasirani s 19 bodova, jednako koliko i četvrtoplasirana Dubrava, ali s lošijim međusobnim omjerom.

Velika se napetost osjetila u subotu u Sportskoj dvorani Dubrava, kako na parketu, tako i na tribini. Znalo se da eventualna pobjeda donosi siguran ostanak u ligi za oba sastava. No, znalo se i da se u slučaju nepovoljnog rezultata štošta toga mora poklopiti. Tako smo na tribini mogli vidjeti upaljene mobitele na kojima su gledatelji paralelno pratili rezultate ostalih susreta posljednjeg kola Lige za ostanak.

U početku – nervoza
Krenulo se dosta nervozno, poveli su Osječani pogotkom Kuštrima Ninaja, a Dubrava je odmah preokrenula preko Lisca i Komljenovića. I pokušavala nametnuti svoj ritam igre. U 15. minuti poveli su 7:4, a ta su tri gola prednosti održavali do kraja prvog poluvremena. Na koncu se s 12:9 otišlo na predah u svlačionice.

U nastavku je uslijedila nešto izjednačenija borba. Vjerujemo da je u svlačionici Osijeka bio itekakav emotivan i motivacijski govor jer Verajini su se izabranici vratili energičniji i s „više boje u licu“. Neumorno su lomili obranu domaćina, a to im se nakon desetak minuta i isplatilo. Redom su se u strijelce upisivali Maganić, Lukac, a onda je Hećimović sa svog gola poentirao za 17:17.

Inače, Hećimović je pokazao sjajnu predstavu i upisao devet obrana u pola sata igre. Obranio je sedmerac, kontru, ali najvažnije - pokazao pravi duh Osijekove momčadi. Bila je 38. minuta, a Komljenović je pucao iz daljine na prazan gol. Osijek je tada bio bez isključenog Čurića, pa su u napadu bili bez golmana. Kada je Komljenović pucao, Osječani su u sekundi obavili zamjenu, a Hećimović je pretrčao ispred gola i rukom izbio loptu koja je bila gotovo u mreži. Time je zaslužio pljesak cijele tribine, ali pokazao borbenost Osijekove momčadi. Uspjeli su se držati ravnopravno do 55. minuti, a onda je Dubrava napravila seriju 4:2 i potvrdila svoj ostanak u najvišem rangu hrvatskog rukometa.

Dobro se pripremiti za kvalifikacije
- Psihološki jako teška utakmica za obje ekipe – započeo je Osijekov trener Frano Veraja. – Nerealno je bilo očekivati da se čupamo u Zagrebu kada su ju oni okarakterizirali kao utakmicu stoljeća. Bili smo dosta nervozni u prvom poluvremenu, imali smo dva promašena sedmerca i dva pokušaja na prazan gol. U drugom dijelu smo se priključili i igrali tada gol za gol sve do 55. minute. Treba čestitati mladosti Dubrave koja je puno smirenije privela utakmicu kraju. Nama ostaje da se dobro pripremimo za kvalifikacije i dokažemo da nismo trebali biti tu.

Što se tiče učinka Verajinog sastava, najučinkovitiji je bio Karlo Vašarević s osam pogodaka. S ukupno 167 golova, Osijekovo krilo sezonu je završilo kao drugi najbolji strijelac Paket24 Premijer lige. Fran Čurić imao je stopostotan učinak sa šest pogodaka. Vratari su skupili 14 obrana, pri čemu je Dino Hećimović zabilježio devet, a Lovro Frajhaut pet.

Nakon dramatične završnice Lige za ostanak i zanimljivih rezultata, Osječane očekuje borba za ostanak u Premijerki. Protivnik će im biti viceprvak 1. HRL Jug ili Sjever, odnosno Umag ili Sisak. Izvlačenje parova je sutra u 12 sati, a prijenos će biti osiguran na Youtube stranici Hrvatskog rukometnog saveza. Ono što je sigurno – utakmice će se igrati 22. i 25./26. svibnja, a Osijek će biti domaćin u prvom susretu.


Tekst i foto: RK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: