Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Josipovac: 1. Festival pripovijedanja Zaiskri pričom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66064
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.05.2024. 10:19 
Naslov:  Josipovac: 1. Festival pripovijedanja Zaiskri pričom
Od 10.05.2024. 16:00 do 11.05.2024. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga Josipovac u suradnji sa Hrvatskim društvom za pripovijedanje 'Logos', a pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka održat će 1. Festival pripovijedanja Zaiskri pričom. Festival će se održati 10. i 11. svibnja 2024. u Josipovcu.

Prvi je to događaj ovakvoga tipa u Slavoniji. Zamišljen je po uzoru na festivale koji se održavaju diljem Hrvatske te je jedinstven događaj u našem gradu jer je Slavonija dio Hrvatske koji još nema festival ovakvog tipa.

Idejna začetnica Festivala je članica Udruge Josipovac Ivana Antolović, prof.hrv.jez. i knjiž, te majstorica pripovjedačica.

Prva je to manifestacija takvog tipa na području cijele Slavonije, te se nadamo da će postati tradicionalna. Festival je osmišljen kao dvodnevna manifestacija koja će se odvijati u prostoru Hrvatskog Doma Josipovac. U sklopu Festivala bit će organizirane radionice kreativnog pripovijedanja za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, radionica biblioterapije za odrasle, predstavljanje slikovnice 'Ponosni slon', radionicu o važnosti pripovijedanja za odgajatelje, učitelje, profesore i knjižničare te Večer pripovijedanja.

Ovim festivalom doprinosi se popularizaciji usmenoga pripovijedanja koja je dio očuvanja nematerijalne baštine. Na taj način njeguje se ljubav prema baštini, usmenoj i pisanoj riječi, potiče se čitanje i razvija čitalačka pismenost, kao i kritičko mišljenje te se povećava vokabular, kako za najmlađe sudionike, tako i za odrasle.

Na Festival će doći nekoliko majstorica pripovjedačica iz raznih dijelova naše domovine, kako bi djeci i mladima, te zainteresiranima približile vještinu pripovijedanja.

Pripovjedačice koje gostuju su: Ivana Šalinović (Zg), Dubravka Payerl (Os), Mirta Faktor (Os), Jelena Premec (Kc), Andreja Krenek (Zg), te Jasmina Aleksandra Žiljak(St).

Kroz ovu dvodnevnu manifestaciju očekujemo da će kod djece, mladih i odraslih potaknuti zanimanje za kulturnu baštinu, za ljepotu riječi i pripovijedanja te pobuditi terapeutski učinak priče i pripovijedanja kako bi preventivno djelovali na mentalno zdravlje zajednice kroz priče koje osnažuju.

Pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na ovoj nesvakidašnjoj manifestaciji u Slavoniji.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: