Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Teen zbor Instituta za zborsku glazbu Polifonija osvojio prvu nagradu s posebnom pohvalom cum laude na velikom festivalu u Belgiji

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66033
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.04.2024. 12:06 
Naslov:  Teen zbor Instituta za zborsku glazbu Polifonija osvojio prvu nagradu s posebnom pohvalom cum laude
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Teen zbor Instituta za zborsku glazbu Polifonija, Osijek osvojio je prvu nagradu s posebnom pohvalom cum laude na 72. European Music Festival for Young People u Neerpeltu, Belgija.

Zbor predvođen dirigenticom Anjom Papa Peranović i klavirskim suradnikom Mihaelom Ferčecom se na ovome natjecanju po prvi puta predstavio u međunarodnom zborskom svijetu i osvojio simpatije publike i pohvale peteročlanog međunarodnog stručnog žirija.

European Music Festival for Young People je festival na kojemu je ove godine nastupio 91 zbor i koji je okupio više od dvije tisuće zborskih pjevača u dobi do 28 godina iz Europe i svijeta. Značenje ovog prestižnog Festivala očituje se u njegovoj dugogodišnjoj tradiciji te velikom broju sudionika koji pristižu iz cijeloga svijeta; ove godine iz čak 19 zemalja poput Austrije, Belgije, Konga, Češke Republike, Ekvadora, Estonije, Francuske, Njemačke, Italije, Litve, Poljske, Portugala, Španjolske, Švicarske, Slovenije, Nizozemske i dr.

Nastup je pomno pratio i ocjenjivao međunarodni ocjenjivački žiri sastavljen od istaknutih stručnjaka iz Belgije, Norveške, Njemačke, Češke Republike i Italije. Kao jedini zbor iz Hrvatske, kojeg čine 28 djevojčica i 1 dječak, mladi pjevači Teen zbora su u velikoj i ozbiljnoj konkurenciji zborova na Festivalu izvedbom djela hrvatskih skladatelja predstavili hrvatsku zborsku glazbu i umjetnost. Prepoznatljivu zborsku snagu grada Osijeka promovirali su u svojoj kategoriji i istaknuli se među zborovima iz Belgije, Češke Republike, Francuske, Italije, Litve, Poljske, Nizozemske.

Teen zbor izveo je skladbe skladatelja Henrya Purcella, Aarona Coplanda, Borisa Papandopula, Goedele Van Kerckhoven i izvornu narodnu pjesmu iz Slavonije uz koreografiju. Repertoar kojim su se predstavili bio je troglasan uz klavirsku pratnju i a capella.

Ovaj veliki uspjeh predstavlja nastavak u nizu bogate tradicije zborske izvrsnosti koja se u Institutu za zborsku glazbu Polifonija stvara i njeguje više od 30 godina.

[i]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: