Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Koncertni ciklus "Crveno: Večer Chopina, Goran Filipec, klavir

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65866
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.04.2024. 13:03 
Naslov:  Koncertni ciklus "Crveno: Večer Chopina, Goran Filipec, klavir
26.04.2024. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U petak, 26. travnja 2024. profesor klavira Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Goran Filipec svirat će u okviru Koncertnog ciklusa Crveno djela Frederica Chopina. Početak je u 19:00 sati.

Program koncerta Večer Chopina sastavljen je od balada i scherza.

Chopin je skladao četiri balade i četiri scherza i promatraju li se svaka od tih skladbi samostalno, kao jedinstvene i cjelovite skladbe, svaka je iznimno i veličanstveno djelo glazbene umjetnosti. Upravo će na koncertu u petak docent Filipec izvesti sve četiri balade i sva četiri scherza. Izvođenje cijeloga opusa određene glazbene forme, iste vrste glazbenih djela, u ovom slučaju, balada i scherza, naziva se integralno izvođenje. Kada se djela izvode integralno, jedno uz drugo, pružaju mogućnosti slušateljima doživjeti potpunu ljepotu svake skladbe, ali i mogućnost slušati ih kao cjelinu i tako otkrivati Chopinove skladateljske koncepte te interpretacijske kreacije pijanista koji ih izvodi. Smisao je integralnih izvedbi zaokružena i cjelovita glazbenička interpretacija, utemeljena u pojedinačnim interpretacijama svake od skladbi te umjetnikovih ideja njihova međusobna interpretativna usklađivanja.

Ovaj je koncert izvrsna prilika slušati ponajljepša djela Frederica Chopina na novom Akademijinom klaviru Fazioliu F278.

Pozivamo vas da dođete u Svečanu dvoranu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Kralja Petra Svačića 1/g, u petak, 26. travnja 2024. u 19 sati i poslušajte koncert.

Pijanist je Filipec osječkoj publici poznat dugi niz godina, još od vremena početaka glazbenog obrazovanja, kada je kao učenik glazbene škole iz Rijeke dolazio na gostovanja u Osijek. Biografija Gorana Filipeca danas bilježi izvođenja u poznatim svjetskim koncertnim prostorima te niz snimljenih nosača zvuka koji su nastali u suradnju s poznatim izdavačkim kućama.

Za kraj radnog tjedan darujte si vrijeme za sebe dolaskom na koncert.

Ulaz na koncert je slobodan, a potičemo posjetitelje da se priključe inicijativi Akademije te da daruju donacije pri dolasku ili izlasku s koncerta za projekt Violinmusic4all.

Projekt Violinmusic4all je projekt učenja sviranja violine gluhe i nagluhe djece te djece iz ranjivih skupina društva.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: