Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zelčić blizu postolja u Dohi, Benović osmi na preskoku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65861
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.04.2024. 9:38 
Naslov:  Zelčić blizu postolja u Dohi, Benović osmi na preskoku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Drugog, finalnog dana Svjetskog gimnastičkog kupa u Dohi nastupilo je dvoje hrvatskih predstavnika – Aurel Benović i Tina Zelčić. Nakon što je putem partera osigurao Olimpijske igre u Parizu, Aurel Benović jučer je u finalu preskoka završio osmi. Tina Zelčić u finalu grede zauzela je četvrto mjesto.

Tina Zelčić nastavlja s odličnim rezultatima. Nakon osvojenog trećeg mjesta u Osijeku, članica ZTD-a Hrvatski sokol visoku razinu izvedbe pokazala je i u Dohi na posljednjem kvalifikacijskom Svjetskom kupu za Olimpijske igre. Zelčić je nastupila prva u današnjem finalu i bila je na svojoj već uobičajeno dobroj razini.

Zagrepčanka je dobila nešto nižu ocjenu nego u kvalifikacijama – 12.766 – i zauzela četvrto mjesto. Ispred Zelčić završile se tri gimnastičarke koje su već ranije osigurale Olimpijske igre i nisu se računale u poretku olimpijskih kvalifikacija. Zelčić je tako u Dohi osvojila maksimalnih 30 bodova. U konačnom poretku kvalifikacija Zelčić je završila četvrta – samo jedan bod iza trećeplasirane Ting koja odlazi u Pariz. Drugoplasirana Španjolka Laura Casabuena putem partera je osigurala svoju vizu.

Drvena medalja opet oko vrata. Zadovoljna sam odrađenom vježbom, malo mi je žao jer na predzadnjem elementu se dogodila mala pogreška koja me koštala medalje, ali nema veze. Vraćam se u Zagreb i nastavljam s pripremama za Europsko prvenstvo u Riminiju.

U odnosu na kvalifikacije Aurel Benović odlučio je pojačati svoje skokove. Početna ocjena oba skoka iznosila je respektabilnih 5.6. Drugi skok – pruženi salto s dva i pol okreta – odrađen je sjajno, s tek nešto više od šest desetinki odbitka za izvedbu. Prvi skok – Dragulescu – Osječanin tek isprobava na velikim natjecanjima te je završio padom.

Presretan sam kako sam odradio svoj drugi skok, dobio sam ocjenu 14.966, taj skok sam doveo gotovo do savršenstva. Što se tiče prvog skoka, izvodio sam ga drugi put na natjecanju. Također sam presretan jer sam se prije svega usudio ga izvesti. Ako ga mislim usavršiti do Olimpijskih igra i možda već do Europskog prvenstva, morao sam ga probati. Važno mi je da sam i to probio, još trebam malo poraditi na detaljima i mislim da će onda i taj prvi skok biti na razini na kojoj je ovaj drugi skok.

Benović je u poretku kvalifikacija za Olimpijske igre na preskoku završio četvrti, no to je manje važno s obzirom na to da je svoju vizu za Pariz osigurao jučer na parteru. A kakva je konkurencija bila u današnjem finalu preskoka najbolje govori sljedeći podatak: na prve dvije pozicije završila su dva bivša svjetska prvaka u ovoj disciplini. Armenac Arthur Davtyan slavio je ispred Filipinca Carlosa Edriela Yula. Bjelorus Yahor Sharamkou zauzeo je treće mjesto.

Aurel Benović je nakon Dohe otputovao na Europsko prvenstvo u talijanski Rimini. Benović će se u Riminiju priključiti ostatku hrvatske reprezentacije: Tinu Srbiću, Filipu Udeu, Mateu Žugecu, Liamu Rabiću i Marku Sambolecu. Kvalifikacije europske smotre na rasporedu su u srijedu, 24. travnja. Finala po spravama održavaju se u petak i subotu, 26. i 27. travnja.

I Tinu Zelčić sada očekuju pripreme za Europsko prvenstvo koje će se također održati u Riminiju, ali gimnastičarke će se za europske medalje boriti tjedan dana poslije, od 2. do 5. svibnja.

Tekst: HGS
Foto: Slobodan Kadić/HGS

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: