Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] LEGE imaju novu pjesmu - "Fotka moga grada"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.03.2024. 18:28 
Naslov:  [VIDEO] LEGE imaju novu pjesmu - "Fotka moga grada"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Budući su nedavno proslavili 10. obljetnicu neprekidnog rada, glazbeni sastav Lege iz Osijeka više i nisu potpuna nepoznanica na hrvatskoj glazbenoj sceni, već odavno prepoznati kao uspješna slavonska glazbena priča.

Usprkos tomu, a ponajprije zahvaljujući inovativnom crossover muziciranju glazbom naoko nespojivih žanrova, Lege i dalje zvuče jednako svježe i novo što svakom svojom svirkom i novom pjesmom opetovano dokazuju jer unatoč inovacijama i poigravanju notama i dalje ne skrivaju svoje „slavonstvo“ tj. da je tamburica korijen, polazište takvog pop-rock muziciranja.

Nakon uspješne suradnje s Borisom Đurđevićem iz Colonie ( Za nju, protiv nje , Ulice gore, Stavi ljubav na pauzu) Lege su u na tekst i glazbu doajena tamburaške glazbe Željka Lončarića Žeca snimili Jednu tamburašku, kako se pjesma i zove, kojom su prošle godine pobijedili na Festivalu tamburaške glazbe u Županji. Sada je pred nama nova pjesma, Fotka moga grada, autor teksta i glazbe je mladi kantautor Ljudevit Ivić s kojim su Lege već surađivali na pjesmi Soba bez sna, a aranžman je opet uradio Marin Bando. Spot za pjesmu snimio je sada na već nekoliko spotova za Lege provjereni Josip Grizbaher. Iako Lege od samog početka u svojim pjesmama ne zauzimaju političke stavove već pjevajući o ljubavi poručuju; tu smo, mladi smo, sanjajmo snove i živimo danas, nisu mogli ostati slijepi i nijemi pa ne vidjeti i progovoriti o problemu koji muči njihov Osijek i Slavoniju, a to je masovno iseljavanje mladih. Pjesma je prvenstveno namijenjena onima koji su već otišli, koje muči nostalgija za gradom, za Slavonijom, ali i želi poručiti onima, pogotovo spot u čije snimanje su uključeni i najmanji članovi sada već velike Lege obitelji, koji još nisu otišli da je lijep život u Osijeku, u Slavoniji unatoč objektivnim poteškoćama ipak moguć.

Spot pogledajte ovdje.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: