Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Projekt "Ne sjedi, 5!" - promicanje zdravih navika i zdravlja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65425
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.06.2022. 16:13 
Naslov:  Projekt "Ne sjedi, 5!" - promicanje zdravih navika i zdravlja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

14. lipnja 2022. godine, u Centru Sokol, održana je Početna konferencija u sklopu projekta „Ne sjedi, 5!“. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Gimnastičko društvo Osijek – Žito te partneri Grad Osijek i Hrvatski liječnički zbor. Ukupna vrijednost projekta iznosi 322.014,00 kuna.

Cilj projekta je promicanje zdravih navika i zdravlja te povećanje znanja i svijesti o važnosti prevencije bolesti uzrokovanih sjedilačkim načinom života. Kroz niz aktivnosti, webinara i video sadržaja informirat će se svi zainteresirani o tome kako postepeno uvesti zdrave navike u svakodnevni život i u konačnici živjeti zdravije i aktivnije.

Već dugi niz godina nastojimo poboljšavati zdravstvene navike naših sugrađanki i sugrađana pa smo tako i kroz projekt „Ne sjedi, 5!“ odlučili pozitivno utjecati na zdravstvene navike naših građana. Vjerujemo da je ovo jedan u nizu projekata kojih će u naredno vrijeme bit sve više jer je zaista vrijeme da se riješimo tog neslavnog epiteta najdeblje nacije unutar Europske unije i steknemo zdravstvene navike koje ćemo održavati dugoročno.“, izjavila je Ivana Maltašić, voditeljica projekta ispred GD Osijek – Žito.

Hrvatski liječnički zbor zasigurno posjeduje znanje, iskustvo i infrastrukturu potrebnu za edukaciju građana o zdravijem načinu života i prevenciji pretilosti.

Kombinacija dugog sjedenja i nezdravih prehrambenih navika uzrok je mnogih zdravstvenih poteškoća. Kroz ovaj projekt to ćemo nastojati komunicirati svim sudionicima projekta. Trenutno je u fokusu informatička zajednica jer su upravo oni jedne od najvećih „žrtava“ te kombinacije. Na webinarima Hrvatskog liječničkog zbora će bit mnogo informacija s psihološkog i nutricionističkog stajališta koje će bit namijenjena ciljno skupini zaposlenika u informatičkom sektoru za koje vjerujemo da će bit početak brojnih promjena.“, izjavio je doc. dr. sc. Hrvoje Mihalj ispred Hrvatskog liječničkog zbora.

Kvalitetu projekta prepoznao je i Grad Osijek koji kroz partnersku ulogu također pruža podršku i vjeru u rezultat projekta.

Ovo je jedna od inicijativa koje grad Osijek nastoji imati sve više u budućnosti. Meni su kao kineziologu podaci o pretilosti u našoj državi zaista poražavajući. Stoga Grad Osijek itekako pozdravlja ovakve i slične projekte jer smatram da je zdraviji način života ono čemu bi zaista svatko trebao težiti. Također, smatram da je velika prednost kod ovog projekta to što ste uključili nutricionista i psihologa jer je u tim područjima zaista potrebna stručna osoba koja je temeljito informirana o navedenim područjima.“ izjavio je Andrej Beck ispred Grada Osijeka.

Za više informacija o provedbi projekta zapratite nas na Facebook profilu „Ne sjedi, 5“.


Tekst i foto: GD Osijek-Žito

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: