Ni pandemija koronavirusa
neće zaustaviti ovogodišnje
Prvenstvo Hrvatske u kuhanju fiš paprikaša, potvrđeno je iz
Turističke zajednice Baranje.
Nekada
najveća fišijada u zemlji s više stotina kotlića, za vikend ostaje samo na drugom državnom prvenstvu u pripremi fiš-paprikaša, no s obzirom na trenutne okolnosti
najvažnije je da se kuha, naglašeno je prilikom najavne konferencije za novinare.
-
Ove godine održat ćemo samo državno prvenstvo s 25 najboljih kuhara iz Slavonije i Baranje. Nažalost, neće biti naše tradicionalne najveće fišijade s tristotinjak kotlića i par tisuća gostiju. Jednostavno, okolnosti su takve, istaknuo je direktor Turističke zajednice Baranje
Matej Perkušić.
Partner ovogodišnjem izdanju je Hrvatska gospodarska komora koja kroz projekt: „
Riba Hrvatske - Jedi što vrijedi” promovira održivo ribarstvo, zdrav život i veću potrošnju hrvatske ribe u prehrani.
-
Posebno nas veseli ovakva vrsta suradnje. Partneri smo u projektu koji se financira kroz Europski fond za ribarstvo i pomorstvo Europske komisije. Jer najčešće kada pričamo o ribama na nacionalnoj razini riječ je o morskoj ribi, a upravo ovakvim manifestacijama i projektima stavljamo naglasak i na riječnu ribu, naglasila je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije
Ivana Jurić pred manifestaciju koja započinje u
subotu 5. rujna 2020., na livadi uz Belomanastirski trg od 17 sati.
Tjedan dana nakon fišijade, održava se i druga značajna baranjska manifestacija -
Ribarski dani u Kopačevu koji će također proći uz posebne mjere.
-
Prošle smo godine proglašeni top destinacijom, međutim ovogodišnji sada već 22. Ribarski dani proteći će uz smanjen broj izlagača, izvođača i posjetitelja. Upisivanje na ulazu uz poštivanje svih ostalih epidemioloških bit će obavezno i svi ćemo se morati prilagoditi, zaključila direktorica Turističke zajednice općine Bilje
Renata Forjan.
Tekst i foto: Radio Osijek/HRT