Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Najavljeno Prvenstvo Hrvatske u kuhanju fiš paprikaša u Belom Manastiru

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.09.2020. 16:09 
Naslov:  Najavljeno Prvenstvo Hrvatske u kuhanju fiš paprikaša u Belom Manastiru
Od 05.09.2020. 16:00 do 06.09.2020. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ni pandemija koronavirusa neće zaustaviti ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u kuhanju fiš paprikaša, potvrđeno je iz Turističke zajednice Baranje.

Nekada najveća fišijada u zemlji s više stotina kotlića, za vikend ostaje samo na drugom državnom prvenstvu u pripremi fiš-paprikaša, no s obzirom na trenutne okolnosti najvažnije je da se kuha, naglašeno je prilikom najavne konferencije za novinare.

- Ove godine održat ćemo samo državno prvenstvo s 25 najboljih kuhara iz Slavonije i Baranje. Nažalost, neće biti naše tradicionalne najveće fišijade s tristotinjak kotlića i par tisuća gostiju. Jednostavno, okolnosti su takve, istaknuo je direktor Turističke zajednice Baranje Matej Perkušić.

Partner ovogodišnjem izdanju je Hrvatska gospodarska komora koja kroz projekt: „Riba Hrvatske - Jedi što vrijedi” promovira održivo ribarstvo, zdrav život i veću potrošnju hrvatske ribe u prehrani.

- Posebno nas veseli ovakva vrsta suradnje. Partneri smo u projektu koji se financira kroz Europski fond za ribarstvo i pomorstvo Europske komisije. Jer najčešće kada pričamo o ribama na nacionalnoj razini riječ je o morskoj ribi, a upravo ovakvim manifestacijama i projektima stavljamo naglasak i na riječnu ribu, naglasila je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić pred manifestaciju koja započinje u subotu 5. rujna 2020., na livadi uz Belomanastirski trg od 17 sati.

Tjedan dana nakon fišijade, održava se i druga značajna baranjska manifestacija - Ribarski dani u Kopačevu koji će također proći uz posebne mjere.

- Prošle smo godine proglašeni top destinacijom, međutim ovogodišnji sada već 22. Ribarski dani proteći će uz smanjen broj izlagača, izvođača i posjetitelja. Upisivanje na ulazu uz poštivanje svih ostalih epidemioloških bit će obavezno i svi ćemo se morati prilagoditi, zaključila direktorica Turističke zajednice općine Bilje Renata Forjan.



Tekst i foto: Radio Osijek/HRT

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: