Vinoteka Vinita ovaj tjedan za vas je pripremila:
Utorak, 04. ožujka 2014. godine
"Book club"
Ovaj tjedan nova rasprava uz knjigu
Lavovi Al Rassana. Početak u
20:00h, ulaz
slobodan.
Četvrtak, 06. ožujka 2014. godine
"Promocija vina PZ i vinarije Dingač"
Kušajte nekoliko vrsta vina od sorte
Plavac mali (Dingač, Postup, Plavac, Pelješac) iz najjužnije hrvatske regije. S Pelješca dolazi PZ i vinarija Dingač, a saznajte sve detalje o zaštićenom i ograničenom položaju Dingač i Postup. Vođenu degustaciju održati će sommelier
Marin Lelas, a uz vina kao kompenzatore okusa poslužiti ćemo sir i maslinovo ulje. Početak u
20:00 sati. Cijena ulaznice
50 kn koja je ujedno i vaučer za kupovinu vina. Svoje mjesto možete rezervirati na e-mail
info[at]vinoteka-vinita[dot]hr, tel.
031/28 34 34 ili osobno u prostorijama vinoteke Vinita.
Petak, 07. ožujka 2014. godine
"Sljubljivanje šarana na rašljama i baranjskih vina"
Šaran uzgojen u baranjskom ribnjaku ribarnica "Adriana" i ispečen na rašljama po receptu legendarnog pok. Geze Gudlina u restoranu "
Slavonska kuća" sljubiti će s baranjskim vinima. Uz prekrasno druženje opustite se nakon napornog radnog tjedna u Viniti. Ulaz
slobodan. Mole Vas da se prijavite do petka u 12.00 sati zbog ograničenog broja mjesta i specifičnosti pripreme šarana na rašljama. Vidimo se u 20:00 sati u prostorijama vinoteke Vinita.
Subota, 08. ožujka 2014. godine
"Međunarodni dan žena-pink day"
Dobri dečki, izvedite svoje voljene dame i započnite subotnji izlazak uz čašu vina u Viniti gdje Vas ponovo očekuje brojna ponuda stranih i domaćih vina uz koja će poslužiti sir. Sve dame ovom prigodom časte čašom rose vina.
Tečaj za sommeliere u Osijeku
U organizaciji
Hrvatskog sommelier kluba u suradnji s vinotekom Vinita održati će se tečaj za sommeliere 1. razine u Osijeku od
14.-16. ožujka 2014. godine. Mjesto, odnosno prostorije gdje će se održati tečaj u Osijeku će biti objavljeno naknadno po primitku prijava (da bi se održao tečaj potrebno je 20 sudionika), a ukoliko ste zainteresirani prijaviti se možete preko poveznice
http://sommelier.hr/. Gost predavač biti će mr.sc.
Franjo Francem.
Tečaj traje tri dana zaredom od 10.00 do 18.00 sati, cijena tečaja iznosi
2.700,00 kuna. Moguće i obročno plaćanje do 6 rata – Diners.
Tečaj uključuje:
- skriptu
- vođene degustacije
- posjet vinskom podrumu
- sommelier kutiju s četiri degustacijske čaše
- ručkove tijekom predavanja
- troškove polaganja jednog ispita (datum ispita utvrđuje se tijekom predavanja, obično dva tjedna po završetku tečaja).
Nakon položenog ispita dobiva se potvrda o završenom tečaju prve razine. Uvjeti za početak tečaja je najmanje 20 upisanih polaznika. Informacije i prijave možete uputiti na e-mail:
info[at]sommelier[dot]hr ili na broj telefona:
052/222385.
[Sponzorirani članak]