Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 71296 Spol:  Nebitno
|
 Prema ideji Savjeta mladih Grada Osijeka, do sredine listopada bit će realiziran još jedan u nizu projekata koji će pridonijeti uljepšanju okoliša, ali i promociji Osijeka i njihovih značajki.
Naime, članovi Savjeta mladih gradskim su čelnicima predložili da se drvene klupe koje se na lijevoj obali Drave nalaze na potezu između pješačkog mosta i Zoološkog vrta oboje u bijelu i plavu boju, dakle kombinaciju koja predstavlja Osijek.
- "Nama se svidjela ta ideja jer je efektna, a jednostavna je za realizaciju i nije skupa. Naime, nabava dovoljnih količina bijele i plave boje za drvo stoji najviše 2.000 kuna, koje ćemo izdvojiti iz gradskog proračuna, a posao će obaviti članovi Savjeta mladih i drugi volonteri. Upravo sada biramo odgovarajuću nijansu plave" - ističe Milan Kamenko, pročelnik gradskog Upravnog odjela za stambeno-komunalno gospodarstvo i promet.
Na tom potezu smještene su ukupno 102 klupe, koje će se bojiti naizmjence – jedna u bijelu, druga u plavu boju. Predviđeno je da sav posao bude obavljen za jedan dan.
- "Predviđeno je da akciju bojenja provedemo idući vikend ili onaj nakon toga, ovisno o vremenu. Hoće li se i druge klupe u Osijeku bojiti u bijelo-plavu kombinaciju, ovisi o nizu elemenata, pa tako i o cijeni i reakciji građana", ističu u Gradu.
Autor: Tomislav Levak/Glas-Slavonije.hr
Foto: Glas-Slavonije.hr |
|
|
|
|
 |
FunkyLady Ukupno postova: 613 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Sviđa mi se ovo  |
|
_________________ „Koja se to bit otkriva nakon što svi društveni snovi iščeznu, a čovjek uvidi da su "mogućnosti vjere za njega posve dokinute"? Tijelo. Samo ecce homo, očiti patetični, konkretni čovjek. Jer "jedno je sigurno: meso smo, potencijalne lešine. Kad god uđem u mesnicu začudim se što nisam ondje, umjesto tih životinja."“ |
|
|
 |
vucibatina Ukupno postova: 1 Spol:  Nebitno
|
Pa ljudi jeste vi normalni ... Pa kako ce izgledati plavo bjele klupe ?! Pa to ce biti kao stadion u Vladislavcima ...
Molimo Vas neka se javi autor ove debilne ideje. Stvarno bi volio vidjeti primjerak takvog jednog primata. |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Hm. Zanimljiva ideja i dobro je imati ideje, ali doista se postavlja pitanje kako ce to u konacnici izgledati.
Odgovara li tom prostoru bolje prirodno (bezbojnim lakom) lakirano drvo, ili bijelo-plave klupe?! Hm. Hoce li se i kako uklopiti u taj prostor, uz one travnjake i ruzicnjake nove, ili ce setnica izgledati stvarno kao nogometna igralista u okolnim mjestima? |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
-nella-
Ukupno postova: 1739 Lokacija: zemlja čudesa Spol:  Žensko
|
|
|
 |
ČOBANAC Ukupno postova: 38 Lokacija: Osijek Drvljanik Spol:  Nebitno
|
dobro kaže vucibatina ................... |
|
|
|
|
 |
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol:  Nebitno
|
Dajte bijelo plave klupe, posadite što više raznobojnog cvijeća, lampe bijelo plavo i nekoliko klauna koji će paradirati promenadom. |
|
|
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
Slažem se s Mungosom, sama ideja naizgled nije loša, no nekako mislim da će to izgledati malo prekičasto. Osim toga, te bojane klupe je teže održavati jer će se boja s vremenom runiti, što od atmosferilija što od ljudskog faktora, a nisam baš uvjeren da će se redovno osvježavati novim slojem boje, pa će to u konačnici postati još jedno ruglo. Iskreno se nadam da sam u krivu. |
|
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata. |
|
|
 |
cohors Ukupno postova: 205 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
strašni ste, ajd prvo da vidimo kako će izgledati pa onda pljujte ako vam se ne sviđa ili pohvalite ako vam se sviđa. |
|
_________________ www.kohorta.net |
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Upravo sada biramo odgovarajuću nijansu plave"[/i] - ističe Milan Kamenko, pročelnik gradskog Upravnog odjela za stambeno-komunalno gospodarstvo i promet.
|
ja predlazem kredenc plavu  |
|
|
|
|
 |
burex Ukupno postova: 149 Spol:  Nebitno
|
strašni ste, ajd prvo da vidimo kako će izgledati pa onda pljujte ako vam se ne sviđa ili pohvalite ako vam se sviđa.
|
slažem se u potpunosti, idemo vidjeti, pa ćemo onda komentirati, hvaliti, pljuvati i tako....
meni se ideja sviđa |
|
|
|
|
 |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Mi znamo kako će izgledati, nemamo što čekati - izgledati će kao klupe obojane u bijelo i plavo. Nekome lijepo, nekome gadno. Meni je osobno ljepša boja drveta, u skladu sa zelenilom preko Drave. Netko drugi bi pak volio da je cijeli grad ofarban u bijelo plave pruge, recimo, kao cirkuski šator.
Vrlo brzo će izgledati kao klupe obojene u oguljeno prljavo sivo-bijeloj i plavoj boji.
Ideja nije vrijedna duljeg komentara, sama po sebi, a srećom košta svega 2000 kn. Nadamo se. Nadamo se i kojoj pametnijoj ideji "Savjeta mladih". |
|
|
|
|
 |
grissom Ukupno postova: 266 Spol:  Nebitno
|
Šaka na oko.
Ne treba se čuditi mladima - mogli su samo vidjeti od starijih - koji su od Grada napravili cirkus.
Očekujem gradnju staklene poslovne zgrade u Tvrđi, recimo na mjestu spomenika kugi, za potrebe gradske uprave.
Ima mjesta, kuge valjda više nema, pa nam ne treba glupi spomenik.
Ovi u poglavarstvu su dobra zamjena.
Razlika se neće ni primijetiti. |
|
|
|
|
 |
magistar01 Ukupno postova: 35 Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
Kugla
Ukupno postova: 467 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Ciganija totalna! Umjesto da su prelakirali klupe i zaštitili ih od propadanja ovako nešto naprave. Jaoooj. Al neka, mogu tamo sad snimiti onu novu himnu Osijeka "Kad me netko pita odakle si baja..." I ja se često pitam odakle sam.. |
|
|
|
|
 |
 |
|