Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Svećenici prvi put ujedinjeno pozvali na bojkot Halloweena

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
audiworld

Ukupno postova: 2078
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 30.10.2009. 7:56 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

e... znam uzroke i posljedice....

ti si otišao u off momče.. zanimljivo nisi replicirao onaj dio teksta o porezima, računima.. Uuuuu čekaj idem i ja na wikipediju upisat religije svijeta... de molim te

Ukupno postova: 268
Spol: Muško Muško
Post Postano: 30.10.2009. 8:20 
Naslov:  

40 godina me svećenici uvjeravaju u postojanje anđela i vragova i nisu u tome uspjeli osijek031.com smile

onda sam upoznao mog anđela... osijek031.com smile

no ubrzo i vraga... osijek031.com smile

sada joj tepam vještice... Vjestica

možda bi joj umjesto valentinova sutra trebao dati poklon? osijek031.com smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
eseker

Ukupno postova: 649
Post Postano: 30.10.2009. 8:29 
Naslov:  

Na stranu i Crkva i svećenici (po mom mišljenju oni su izvori svih zala na ovom svojetu), ali - Halloween - oprostite, ali to je još jedan od bolesnih, nepotrebnih uvoza iz "najmočnije zemlje na svijetu". Bolesno - ili kako vi to volite reći - PREbolesno. Zar niste u stanju naći naki domaći način da se ispraznite, izludujete, rasteretite.....

Ukupno postova: 96
Post Postano: 30.10.2009. 9:03 
Naslov:  Re: Svećenici prvi put ujedinjeno pozvali na bojkot Halloweena

Ne mogu vjerovati, u ovoj državi valjda nema bitnijih problema od Halloweena. Ako nas ne "pokvare" političari, tajkuni i ini koje gledamo po medijima neće ni kojekakvi običaji (uvozni ili domaći).

mvarga

Ukupno postova: 731
Post Postano: 30.10.2009. 10:19 
Naslov:  

zen031 je napisao/la :
Pa kad već inzistiraš, i kad je Jeruzalem prvi put osvojen pobijeni su i muslimani i Židovi i katolici....

Molim te, kad već držiš predavanja o povijesti, da koristiš i točne podatke. Kad je Jeruzalem prvi put osvojen, još nisu postojali ni katolici ni muslimani!

tux

Ukupno postova: 2376
Post Postano: 30.10.2009. 10:44 
Naslov:  

Da li je bilo Halloweena kad je Jeruzalem prvi put osvojen?

audiworld

Post Postano: 30.10.2009. 10:46 
Naslov:  

Poanta... trebamo ići svi u Crkvu i mafiji ostavljat pare..a ne tu po nekim klubovima njima ostavljat... Znaš kolko košta servis a6 na 30 000km Very Happy treba ljubavnici para, pa nepriznatom djetetu... svašta nešta... A one babe nek im daju 20kn..ko ih jebe, nek crknu od gladi onda...male penzije a ubodu 10-20kn...

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 30.10.2009. 10:51 
Naslov:  

Ne dira me. Ne smatram se dijelom njihove pastve,pa me cisto zaboli za bojkot i sve.
Ono u cemu jesu u pravu jest cinjenica da je halloween dosao kao lijepo upakiran proizvod iz amerike. Nema to bash puno veze sa starim keltskim obicajima, jednako kao sto ni sv. Nikola nema puno veze sa darivanjem na Bozic.
A najmanje ima smisla raspravljati o tome treba li svecenstvo slusati ili ne. Ako se smatrate katolicima trebali bi ste znati sto i kako (i razlikovati poziv ili savjet od naredjenja), kao i to da svecenstvo vase vjeroispovjesti nije nepogrjesivo niti predstavlja vrh duhovnog autoriteta (stvar koju Vatikan dosta naglasava). Jedini duhovni autoritet na Zemlji ste vi. Vasa bi djela i razmisljanja trebala ukazivati na vasu krscansku narav.

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
mvarga

Ukupno postova: 731
Post Postano: 30.10.2009. 10:52 
Naslov:  

tux je napisao/la :
Da li je bilo Halloweena kad je Jeruzalem prvi put osvojen?

Da.
Što naravno ne znači da treba svaku glupost nekritički prihvaćati.

Po meni je suština problema to da je Svečenike ponukao Halloween da obznane svoj stav i zabrinutost.
Kad su izbori, onda podrška HDZ-u s propovjedaonice isto predstavlja stav i zabrinutost za spasenje duše.
To što u našem društvu ima niz drugih, po meni puno većih nepravdi i zločina, to im nije toliko bitno. Odnosno oštro su zauzeli stav da se radi o "grijehu struktura" i prestali su čačkati po tome.

Ljute me.

Zadnja promjena: mvarga; 30.10.2009. 10:54; ukupno mijenjano 1 put.

zen031
Ukupno postova: 1236
Post Postano: 30.10.2009. 10:53 
Naslov:  

mvarga je napisao/la :
zen031 je napisao/la :
Pa kad već inzistiraš, i kad je Jeruzalem prvi put osvojen pobijeni su i muslimani i Židovi i katolici....

Molim te, kad već držiš predavanja o povijesti, da koristiš i točne podatke. Kad je Jeruzalem prvi put osvojen, još nisu postojali ni katolici ni muslimani!

1099. su postojali. Mislio sam na 1. osvajanje tijekom križarskih ratova, jasno je iz konteksta.

@audio
Odi na wikipediju i upiši religije svijeta. Pa uživaj u "sranjima".
Nisi ni ti replicirao na "Pod 1, mi već imamo blagdan, štoviše, cijelo razdoblje u kojemu se tradicionalno maskiramo:POKLADE, tako da je po meni Halloween doveden u modu isključivo da bi se izmuzlo još malo para. Uostalom, ni ne sjećam se da se prije dvijetisućete ni slavio, nešto smo samo o njemu učili na engleskom.

Pod 2, svećenici kao pojedinci i Crkva kao grupa itekako imaju pravo reći što misli o bilo čemu i pozvati pripadnike svoje grupe da se ponaša u skladu s pravilima koje ona postavlja.
nego si se uhvatio tih križarskih ratova. Pa na kraju nisi ni na njih replicirao, a toliko ti dragi. Very Happy

Zadnja promjena: zen031; 30.10.2009. 20:43; ukupno mijenjano 2 put/a.

audiworld

Post Postano: 30.10.2009. 10:56 
Naslov:  

ajd neki zaključak... neka mafija pljačka i zajebava babe, nas neka ostavi na miru.. neka aprave još 10vojnih ordinarijata za 50 000 000 kn..to nam treba

Ukupno postova: 587
Zabranjen pristup
Post Postano: 30.10.2009. 14:46 
Naslov:  

mene iznenadila tema jako jel sam mislio vidim puno ljudi sa mišljenjima o crkvi kakva nisam očekivao.. :\ (što je pozivitno jako za mene ^^ )

zen031
Post Postano: 30.10.2009. 14:48 
Naslov:  

Ma ti ne razlikuješ ni kruške ni jabuke, za tebe bi bilo pozitivno i "HIV pozitivan"! Very Happy

audiworld

Post Postano: 30.10.2009. 14:53 
Naslov:  

pozivam te da prokomentiraš teze o porezu, lopovluku... al nitko, pa ni ti, ne može to argumentirano pobit...

Post Postano: 30.10.2009. 14:57 
Naslov:  

Slažem se s tim, ali napokon trebaš početi razlikovati jednu pojavu (religiju) od ljudi koji ju prakticiraju. To su 2 različite stvari. Uostalom, ja ne branim ono što je kršćanstvo postalo, inače ne bih napisao "Pavlova sljedba".

Smeta me to izražavanje suda o religiji,a da se pri tome manje ili više poznaje samo jedna vrsta jedne religije (denominacije u kršćanstvu se razlikuju kao nebo i zemlja). Kada čovjek ode kod doktora i ovaj mu postavi krivu dijagnozu ili mu da krivi lijek, ne treba odmah prestati vjerovati u medicinu, nego otići kod drugog doktora. Kad treba usluge odvjetnika pa ode kod neobrazovanog i nevještog odvjetnika, neće odmah prestati cijeniti pravo, nego izabrati boljeg odvjetnika. Isto vrijedi i za religiju. Treba se DOBRO upoznati sa barem nekoliko religija da bi se mogao utemeljeno zauzeti stav o svakoj od njih pojedinačno, kao i o religiji općenito. Abrahamske religije su jedno, hinduizam posve druga stvar, za budizam je upitno je li uopće religija ili filozofija; želim reći da postoje ogromne razlike među religijama.

Naravno da religija može imati, a i ima, loših posljedica, ali to je tako što ju provode ljudi. Pobogu, pa i znanost je divna stvar, a opet njezin razvoj može imati katastrofalne posljedice. Nuklearna bomba, ha?

Žalosno je što vi na forumu koji imate antireligiozan stav toliko gledate na tu pojavu negativistički da to graniči s fanatizmom. U biti, jednaki ste religijskim fanaticima, samo što vam je predznak drukčiji.

Skoči u forum: