Danas, u kasno prijepodne, spomenik dr. Ante Starčevića postavljen je na pripremljeno kameno postolje. Donosimo vam nekoliko fotografija snimljenih netom nakon postavljanja.
Službeno otkrivanje spomenika je na Antunovo, 13. lipnja 2007. s početkom u 20 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku. Uz zbor HNK, filmove i vatromet, građane će zabavljati Klapa Volosko, Najbolji hrvatski tamburaši, Mate Bulić i Shorty.
nije uopće tako velik, ne kontam zasto vam to toliko smeta. ima puno gorih stvari oko nas,bolje da maknu one nakaradne čupove. Priznajem ni meni nije baš po volji ali mi ne smeta toliko. Zašto stalno pljuvat po nečemu? Ljudi dajte neku lijepu riječ...
nije uopće tako velik, ne kontam zasto vam to toliko smeta. ima puno gorih stvari oko nas,bolje da maknu one nakaradne čupove. Priznajem ni meni nije baš po volji ali mi ne smeta toliko. Zašto stalno pljuvat po nečemu? Ljudi dajte neku lijepu riječ...
nije poanta čak ni u spomeniku (koji svejedno nije bogznašta), nego u nasilju protiv građanske volje i samovolji kojom je isti došao na trg! da je postavljen u neki park, nitko ne bi riječ rekao. ovako, vjerujem da će se to hsp-u dobrano obiti o glavu na izborima!
Nije velik? Pa pogledaj samo koliko strši kad se gleda iz daleka..npr od G.radija...
Nema lijepe riječi.
Pogotovo kad se uzmu u obzir oni neki važniji razlozi, kao što je samovolja, onda tek smeta.
I stvarno izgleda ko reper Svaka čast legice! hahaha
"Yo Đapa, give me the base...tnnnnn.."
Ovo nam je priopćenje za javnost stiglo na e-mail, pa ga prosljeđujem...
Sveučilišna organizacija HSS-a za postavljanje spomenika kardinalu Franji Šeperu u Osijeku
„dr. Ante Starčeviću DA, ovakvom spomeniku NE“
Sveučilišna organizacija HSS-a uoči skorašnjeg postavljanja spomenika Ocu Domovine na glavnom osječkom trgu izražava protivljenje postavljanju najavljenog spomenika dr. Ante Starčeviću. Naime mi nemamo ništa protiv lika i djela dr. Ante Starčevića ali imamo protiv ovakvog spomenika kakav nam gosp. Đapić planira uskoro otkriti. Gosp. Đapić nakon snimljenog filma o samom sebi eto odlučio si je postavit spomenik. Očito je da HSP postavljanje spomenika započinje predizbornu kampanju novcem poreznih obveznika grada Osijeka. Smatramo da je otkrivanje spomenika koje će biti 13.06. samo kulminacija jedne sustavne politike narušavanja izgleda Osijeka kao grada srednjoeuropske arhitekture i kulture. Naime u gradu Osijeku već duže vrijeme prisutni smo sve izraženijoj neplanskoj gradnji gdje se ne pita da li se nešto uklapa u prostor. Najizraženiji primjeri za to su stambene višekatnice koje se grade po cijelom gradu, bez obzira što se nikako ne uklapaju sa stambenim kućama (pr. Retfale-Sljemenska ulica).
Na kraju bili bi puno sretniji kada bi spomenik u gradu dobili građani ovoga grada po kojima je ovaj grad poznat i u svijetu. Jedan od je zasigurno najzaslužnijih je po nama kardinal Franjo Šeper.
aj to što izgleda ko reper ... nego se uopće ne uklapa u trg ...
mogli su barem to oker postolje ofarbati u boju trga,tih pločica što su već...a onda iza njega fino "pašu"ove narančaste posude-kaljići za cvijeće-drveće...totalna nepodudaranost boja...sramota..što drugo za reći...
Jesmo mi glupi ili svi oni koji ga oće postaviti na trg?
[irony]
Ma vi ljudi niste normalni. Jeste vidjeli tko je sve za postavljanje tog spomenika? Ej, ima tu političara, književnika, pjevača, kipara, arhitekata i doktora; sve neki pametni i glasni ljudi. Valjda su oni dovoljno pametni da znaju da jednoj mitteleuropskoj metropoli poput Osijeka fali upravo jedan tako upečatljivi simbol po kojem će se moći pamtiti i prepoznati u moru sličnih mitteleuropskih gradova. Već vidim suvenire, razglednice, replike, majice sa likom Oca Domovine na glavnom trgu. Pa to će biti cijeli biznis, ej. Prosperitet i boljitak za cijelu regiju, a i šire. Bit će nam bolje nego da smo dobili euro 2012. Za par godina ćemo moći zatarabiti sve pogone preostale industrije i živjeti samo od turizma na konto Starčevića.
Osim toga, nije ni tako velik, jedva da se vidi među onim žardinjerama. Trebao je biti velik bar ko toranj katedrale. Tako je veliko njegovo djelo i zasluga za Hrvate.
I baš lijepo izgleda, idolično. Nedjeljom poslije mise svi pravi Hrvati imaju da kod njegovog spomenika izmole jednu spontanu skupnu krunicu za boljitak Hrvatske, za napredak regije, za hrvatske generale u Haagu, za dobru turističku sezonu, Đapića kao premijera....
strašno! spomenik je prestrašan,a još ako se tomu doda volja onoga komu se postavlja spomenik... Zbilja padamo na svakom testu na kojem ispituju našu poslušnost-svi samo tiho prosvjedujemo i to je to... Spomenik će postai sprdnja ako i "radijator" i to će biti najviše od nas... Iskreno se nadam da ćemo makar na izborima pokazati koliko nam se ovakva zdanja sviđaju i da ljudi ne padaju na jeftinop politikanstvo! kad još zatuli Mate Bulić ...
a kruna svemu kupon u javnim glasilima:
"Prvih 2000 donositelja kupona može na Trgu Ante Starčevića pruzeti majicu sa likom Oca Somovine"
Uvjet je prebivališe u Osijeku i zaokruženo DA!
Ne znam samo jel Miro Vuco ili Siniša Vuco. Ali čovjek se sigurno zajebavao, nije moguće ozbiljno raditi i napraviti ovo, bradati 50cent.
Treba lagati rijetkim turistima da je to neki reper iz stoljeća 7., te da je ovdje zapravo nastao rap. Možda počnu crnjabe dolaziti u većem broju (a možda i povedu svoje bitches - u tom ću slučaju javno povući sve kritike ove lakrdije na trgu).
"Prvih 2000 donositelja kupona može na Trgu Ante Starčevića pruzeti majicu sa likom Oca Somovine"
Ne znam samo jel Miro Vuco ili Siniša Vuco. Ali čovjek se sigurno zajebavao, nije moguće ozbiljno raditi i napraviti ovo, bradati 50cent.
Treba lagati rijetkim turistima da je to neki reper iz stoljeća 7., te da je ovdje zapravo nastao rap. Možda počnu crnjabe dolaziti u većem broju (a možda i povedu svoje bitches - u tom ću slučaju javno povući sve kritike ove lakrdije na trgu).
E pa u ostalom ja mislim da je gore prepistit magistarski rad nego recimo postaviti spomenik, nekome ko ga uopce nije zelio....Kako ga Anto Starcevic nije zelio tj. nije bio tast, onda ga je Anto Djapic nacinio upravo takom....koji se on kurac imao razlikovatio od ostalih politicara....Trebali su dici spomenik neznanom heroju ulice....
evo ovako, što se tiće samog spomenika sa strane skulpturalnosti i samog kiparskog izričaja smatram da je ok. Uspoređivati Miru Vucu sa seljačinom iz dal.zagore nikako nerazumijem al dobro... Svi su počeli pljuvati ovu skulpturu a nitko ne spominje stepenice tj. kako je taj prijedlog odbačen ko da je smeće i da je naš (govnar) od gradonačelnika uzeo cijeli natječaj u svoje ruke i samovoljno ga zaključio. samo se pitam dokle će Osijek biti rob političke(magistarske) samovolje? ma sve u kuraaaac idem pit
Ma nije uopće stvar u tome što Starčević nije želio spomenike. Pa ni Kafka nije želio da se sačuvaju njegova djela već da se spale pa svejedno svi čitamo Kafku. Dobro, kako tko.
Stvar je u tome da se trebalo pitati ljude. I da je spomenik možda trebalo postaviti na prikladnije mjesto.
Ma nije uopće stvar u tome što Starčević nije želio spomenike. Pa ni Kafka nije želio da se sačuvaju njegova djela već da se spale pa svejedno svi čitamo Kafku. Dobro, kako tko.
Stvar je u tome da se trebalo pitati ljude. I da je spomenik možda trebalo postaviti na prikladnije mjesto.
pa bio je natječaj i 1.mjesto su osvojile tzv."stepenice", ali dotičnom gospodinu đapiću se to nije svidjelo i stvar je uzeo u svoje ruke! i sada nam na trgu stoji to što nam stoji... vrtite nam grupu građanaaaaaaa
Vec rekoh, kazem ponovo... koji Starcevic, koji crni reper, obuci ga u bijeli kosarkaski dres i bijeli sorc, montiraj Vrankovica u blok malo sa lijeve strane, baci loptu za kosarku i eto ga....svaka slicnost sa slikama koje su se proslog ljeta vrtjele po net-u je tragicna...
- Zamislio sam Starčevića kao jaku ličnost koja govori: ‘Tu sam, svoj na svome, i nitko mi ništa ne može’- rekao je umjetnik, naglašavajući da su pregovori o postavljanju spomenika Starčeviću još u tijeku, a postoji mogućnost da brončani Starčević krasi možda i neki drugi osječki trg.
pročitah ja izjavu umjetnika, pročitah i komentare kaštelana i inih - oni su još gorji nego naši
spomenik da, ali ni stepenice a ni ono čudo na trgu
ajwar
pa bio je natječaj i 1.mjesto su osvojile tzv."stepenice", ali dotičnom gospodinu đapiću se to nije svidjelo i stvar je uzeo u svoje ruke! i sada nam na trgu stoji to što nam stoji... vrtite nam grupu građanaaaaaaa
potpuno se slažem, vratite nam grupu građana, bar se dječurlija ima gdje pentrati, nakon protrčavanja kroz tzv. fontanu
pretpostavka je da je tamo neka nevidljiva djevojka spremna za oralno zadovoljavanje tzv. fellatio. on bas i nije siguran bili ili ne bi ... pa mu se zato gubi pogled u daljini jer razmislja
fuuuuj...nije mu mjesto na trgu....u parku da, ali ne na trgu...ima Osijek svojih ljudi - Šeper, Štrosmajer, nobelovci itd..itd...najbolja je dumina što će na otvorenju biti Mate Bulić - rekao bi cinik -SELJAČINA - SELJAČINAMA!!!
Starčević je u "Teštamentu", tj. oporuci napisao:
"Zabranjujem svaki spomenik i svaku javnu počast... Ja sam si spomenik ostavio u mojemu životu i u delih mojih, a narod ima na koristne stvari trošiti".
Eto zašto je Starčević na 1000 kuna... Tko podrži spomenik dobije majicu! Sve te majice nas porezne obveznike koštale su otprilike koliko ta jedna novčanica... Koja simbolika...!
P.S. Oprostite što sam ovoliko povećao slova - to je za kratkovidne iz gradskog poglavarstva...!
Đapić je odabrao idejno rješenje spomenika kada je ono već postojalo i bilo odobreno od struke. Međutim on je htio ideju Mire Vuce i to je ono što je neozbiljno i što je spomenik zaista čudnovat. Preglomazan, grub, svakako temeljit, nejasan, ne navodi na promišljanje iako ne bi ni trebao jer je relističan, ali ne daje dignitet čovjeka koji je se borio za samostalnost i nezavisnost hrvatske. Starčević ispod lijeve ruke drži povelju, a desnu ruku pruža građanima. On ovu bruku nije htio niti zaslužio. Starčevič je bio naočit čovjek, koje je to Vucino viđenje relizma ili ga doista tako vidi. Još je dobio i termine u Waldingeru za svoju izložbu, ko će kome već Đapić svome
vjerujem im..... NOT!
44% glasova je za, a 55% protiv, kako da ne...
bit će kao ona njihova anketa na zadnjoj stranici... od četvero ljudi, troje je bilo za.... zanima me koliko su ih naštancali dok su našli to troje..
Svjesni građanin već odavno nema STV na daljinskom upravljaču. Iako da budem iskren, da mene zaustave i pitaju pred kamerama što mislim rekao bih da nemam komentara, te da mi je svejedno (I zato me ne bi bi pustili). Za svaki slučaj, jer nikad ne znaš gdje bi se sve mogla lovica okrenuti, pa zašto ne i u Gradu. No na izborima mi neće biti svejedno.
ma mozete se vi zgrazat kolko hocete al sama cinjenica da se nitko nije javno usprotivio (kad kazem javno mislim na prosvjedni skup građana, ne na ono kokdakanje onog sto se zove oporba u ovom gradu, koje je trajalo jedan dan) ovom ruglu od spomenika (isto kao i u slucaju "radijatora") je zalosno...a ono sto je jos zalosnije je da ce se sutra okupit pun k...ljudi na mati bulicu....a kad se sjetim ZG i kak su se oni digli na noge kad su im htjeli gradit nebodere na cvjetnom...ovaj grad je mrtav, definitivno...dosli divlji otjerali pitome...sto bi reko mate bulic "neka pocne narodno veselje"....
Pa u ovim komentarima su non-stop isti ljudi kojima smeta svaka stvarčica koja se napravi u ovom gradu, zadrti ste ko 100godišnjaci i tako razmišljate.. Ovaj grad nikad nije ovako izgledao i ličio na nešto od tog prokletog rata, zato vas molim da prestanete pljuvat po tome kao da rade nešto loše! Glavna stvar je ovdje pljuvat Đapića i što god se napravi u ovom gradu da dobije neku osobnost, ljepotu a ne da bude samo oličenje prve linije obrane.. Nije valjalo kad se ništa nije radilo pa ni sad kad se radi. Ja nisam uopće politički opredjeljen, niti glasam za ikoga jer meni nije uostalom nikako bolje, ali za ovo obnavljanje i uređivanje grada, postavljanje spomenika i slično ću uvijek glasat. To što vi nemate pojma da je 21. stoljeće i to što vas je pola slijepo i zadrto da možda i pomislite da taj Starčević jednostavno stoji sa poveljom u jednoj ruci dok drugu ruku pruža građanima, nego automatski vam liči na crnog repera i to nije šala nego ste ozbiljni u tome da je odvratan, to govori o tome koliko ste zreli i imate nekog smisla za, neznam, neku umjetnost ili nešto.. Po vašem su trebali staviti kip Bechama (iako je to starčevićev trg) pošto je očito puno ljepši od samog Starčevića ili ga možda napraviti u veličini vrtnog patuljka i staviti negdje u nekakav ugao da nebi smetao tu i stršao..
Aj ti lijepo nama pojasni kakve veze ima Starcevic s Osijekom za pocetak!!!
Mislis li da je taj spomenik dosao na trg za dzabe, e pa nije, vec je to novac poreznih obveznika, Osjecana, a ne Ante Đapića, stoga ne treba biti samovolje gradonacelnika, vec se i narod moze nesto pitati.Ionako ce se opet isti micati novcem gradana cim se vlast promjeni.
Ako se vec postavlja spomenik, onda treba postaviti spomenik neke osobe koja barem ima veze s gradom, uostalom sto fali trgu bez spomenika?
"harmonika, gajde, truba, naoruzan sam do zuba!" Strasno.
P.S. tko ce cistiti spomenik od 4.30 metara kad ga poseru golubovi, na sto necemo dugo cekat, pa ce od ponosa, biti posrani Ante Starcevic!
Ja već sad mogu obećati da ću na lokalnim izborima glasati za onu stranku/opciju koja bude u programu imala micanje Starčevića s trga. Pa bila to i Hrvatska stranka ravnice.
imam osjecaj da ce se danas organizirati par izvanrednih voznji iz okolnih sela i zaseoka kako bi se popunio trg i kako bi teletabis mogao otkriti repera uz gromoglasni aplauz
Sinoć se vozam Kolodvorskom i vidim da se na mjestu srušene kuće u Kolodvorskoj 50 gdje je nekad živio najpoznatiji osječki debeljuca Anto gradi. Piše investitor: Željko Đapić. Ajmo u to povjerovat da iza toga ne stoji Debeli. A izvođač? Izvođač: Osijek-Koteks. J...., kom je još Osijek Koteks pravio obiteljsku kuću? Oni se bave niskogradnjom, a ne visokogradnjom. Nek me neko uvjeri da tu kuću neće Osijek-Koteks sagraditi kao znak zahvalnosti za neki poslić koji je Debeli dodijelio što je Osijek-Koteks prijašnjem Kramariću adaptirao apartman u Rovinju, Carrera 55 E. Zato se toliko silno želi doći na vlast i služiti građanima
imam osjecaj da ce se danas organizirati par izvanrednih voznji iz okolnih sela i zaseoka kako bi se popunio trg i kako bi teletabis mogao otkriti repera uz gromoglasni aplauz
danas u kiosku nisam uspio kupit glas slavonije, ako je razgrabljen zbog bespla đaponeovih majica onda smo stvarno u kurcu...
danas u kiosku nisam uspio kupit glas slavonije, ako je razgrabljen zbog bespla đaponeovih majica onda smo stvarno u kurcu...
Sinoć se vozam Kolodvorskom i vidim da se na mjestu srušene kuće u Kolodvorskoj 50 gdje je nekad živio najpoznatiji osječki debeljuca Anto gradi. Piše investitor: Željko Đapić. Ajmo u to povjerovat da iza toga ne stoji Debeli. A izvođač? Izvođač: Osijek-Koteks. J...., kom je još Osijek Koteks pravio obiteljsku kuću? Oni se bave niskogradnjom, a ne visokogradnjom. Nek me neko uvjeri da tu kuću neće Osijek-Koteks sagraditi kao znak zahvalnosti za neki poslić koji je Debeli dodijelio što je Osijek-Koteks prijašnjem Kramariću adaptirao apartman u Rovinju, Carrera 55 E. Zato se toliko silno želi doći na vlast i služiti građanima
Željko Đapić- brat dotičnog !
Šta, sad si ljubomoran što i ti nemaš brata gradonačelnika da ti sazida kucerinu!? heheh..
Što se majica tiče, sta se čudite, Osječani su takav narod da grizu kad se nešto dijeli! Za majice potpisuju kome god! Sjetimo se samo kako su se one babe tukle na trgu kad im je Đapa dijelio ruže! Skoro si oči iskopaše!
Sramota!
Jebo ih i Shorty i Bulić i Đapić, ja cijelo prijepodne nemam vode, nek to netko riješi!!
I da se promijeni vlast, koja stranka bi se usudila maknuti Starčevića?
Jedino da svi najednom predju na islam. Tada bi, naravno, svi tvrdili da su potajice kod kuće klanjali.
Kad je svojedobno SDP došao na vlast, jel netko maknut iz neke fotelje? To bi odmah bilo ugnjetavanje, odmazda. Hloverka je nastavila bila tlačiti ljude jednako kao i prije. Odoh ja u offtopic.
baš me zanima koliko će ljudi nazočiti tom veličanstvenom događaju večeras! da ne kažem - spektaklu! ups, rekao sam. nema veze, spaktaklu neviđenu još na ovim prostorima koje zauzima naš gradonačelnik! a svi znamo da to nisu mali prostori.
Jutros,13.06.2007., na redakciji "Gradskog radija" (ko zna kako se danas zove jer uposlenicima mjenjaju ime tvrtke u ugovoru o radu svake godine - al to je problem njih samih i porezne uprave) priopćeno je novinarima da se o postavljanju spomenika A.Starčević u programu mora govoriti afirmativno jer je gradonačelnik uplatio Grackom 10 000 kn na ime promocije postavljanja istog.
Živio naš urbani radio i njegov eldirektore Renato Lukić.
Onda neka jedu g.....a. Za neki idući praznik ne treba kuhati grah, samo neka napune iz kanalizacije. Jeftino, super iskorištenost a narod sretan što je džabe.
Poštuj pravila ovog foruma, iskaži svoje mišljenje ali u granicama kulture. Mnogi ljudi, branitelji i invalidi domovinskog rata, sigurno ne spadaju u tu skupinu.
Poštovanje mislim da pripadam skupini pedera iako sam i branitelj i invalid. Jer nisam uzeo plinsku bocu i vezao se uz spmenik i prijetio da cu da ga dignem u vazduh jer se ja nisam za to borijo.
Kakve veze imaju invalidi i branitelji sa spomenikom Anti Starcevicu, te samovoljom pojedinaca ovoga grada?
Wtf?
Itekako imaju veze.Takvi pojedinci se hrane, kao strvinari, na braniteljima i invalidima. Branitelji i invalidi su najizmanipuliranija skupina u Hrvatskoj, iracionalno podržavajući takve kao Đapić.
Spomenik političke samovolje je podignut, a kako se Đapić bojao fijaska oko neposjećenosti otvaranja spomenika pozvao je autobusne skupine HSP-ovaca i izmanipuliranih (slažeme sa Blofeldom) braniteljia i udruge branitelja. Juče u Tvrđi mlatila se skupina omladine u crnim majicama sa vukom, dobro namazani , jedan je tražio od nekih cura mobitel i derao se "daj telefon, ubit će mi brata, zovi 92, odmah" Ženske su ga uputile u obližnji restoran. Prisjeo mi kirvaj.Nije mi palo na pamet da se više krećem gradom pogotovo spoznajom otvaranja Vucinog nedjela i Đapićeve govorancije. Čekam izbore i nadam se kako će građani imati više svijesti i izaći u većem broju i izreći svoje demokratsko pravo
Spomenik političke samovolje je podignut, a kako se Đapić bojao fijaska oko neposjećenosti otvaranja spomenika pozvao je autobusne skupine HSP-ovaca i izmanipuliranih (slažeme sa Blofeldom) braniteljia i udruge branitelja. Juče u Tvrđi mlatila se skupina omladine u crnim majicama sa vukom, dobro namazani , jedan je tražio od nekih cura mobitel i derao se "daj telefon, ubit će mi brata, zovi 92, odmah" Ženske su ga uputile u obližnji restoran. Prisjeo mi kirvaj.Nije mi palo na pamet da se više krećem gradom pogotovo spoznajom otvaranja Vucinog nedjela i Đapićeve govorancije. Čekam izbore i nadam se kako će građani imati više svijesti i izaći u većem broju i izreći svoje demokratsko pravo
Upravo tako. Zvijeri se nakon pokolja u kokošinjcu vrate u šumu, da se izrazim Tompsonovsko-Đapićevski, a na nama je da sagradimo bolju ogradu. Na izborima.
Poštuj pravila ovog foruma, iskaži svoje mišljenje ali u granicama kulture. Mnogi ljudi, branitelji i invalidi domovinskog rata, sigurno ne spadaju u tu skupinu.
Forum na internetu je davno prestao biti rezerviran za elitu i avangardu... A to se vidi kroz širinu tema o kojima se raspravlja, načinu i slično.
Pederi, sam rekao ja, stradalnik rata i to što sam rekao stoji.
no pasaran
Jučer ja na središnjem Trgu A.Starčevića u Osijeku otkriven spomenik dotičnom "Ocu Domovine"...
citiram:Zabranjujem svaki spomenik i svaku javnu počast... Ja sam si spomenik ostavio u mojemu životu i u delih mojih, a narod ima na koristne stvari trošiti".
nadalje...Čemu to??? Spomenik se ahitetktonski ne uklapa na središnji Trg, bolje bi prisajao u nekome od osječkih prelijepih parkova...neki forumaši spomenik zovu "crnim reperom"...da stvar bude gora, na otvorenju i naravno fešti (pada mi na um asocijacija - panem et circenses) pjevao je Mate Bulić...Kao rođeni Osječanin - Esseker, poprilično sam zgranut cijelom zgodom..nemam riječi, žao mi je jer osobno smatram da ovako što nije duša Osijeka i njegovig građana...napominjem građana, a ne seljačina (ne mislim ovdje na vrijedne seljake) Mate Bulić u srcu Osijeka...nevjerojatno...
Svakako da će se ovaj postupak aktualne lokalne vlasti dostojno honorirati na predstojećim izborima...no i to je upitno jebo, pardon - tipfeler - jerbo, gradu gravitira jako veliki broj poluljudi vječito zadojenih takvim politićkim strukturama...teško je promjeniti svijest...moju trenutnu razjarenost i razočaranost trenutno prekida jedna zgodna ženska koja mi je došla u posjet pa mi tenzija razjarenosti polako pada....nešto drugo se diže...No, kako god ipak se nadam NO PASARAN...kad tad - Osijek vraća štih Mietteleuropskoga štiha kojeg je uvijek imao i kojem pripada...a borovina neka gori negdje jaaaako daleko...
Pa šta ti sereš i jedeš govna, majku ti jebem u usta da ti jebem, pa hoćeš da ti dođem tamo sa svojim dečkima, krv ćeš pišat, majku ti jebem.
Zato začepi ta žvalava usta, dok ti ih ja nisam začepio, smeće jedno.
Ti ćeš napadati Đapića, govno jedno smrdljivo.
Ovo ti je zadnje upozorenje, pazi da se ne iznenadiš.
Ovako se Đapićjugend stavlja u obranu svog veelikog vođe. Tip (bloodninja.bloger.hr) je ostavio par komentara na Đapićevom blogu (antodjapic.bloger.hr) i zauzvrat dobio ove prijetnjena na svom. Naknadno se Anto zahvalio dotičnom na svom blogu:
Poštovani acdm,
hvala Vam lijepa na izrečenim komplimentima.
Ne treba se zavaravati da će sljedeća opcija koja dođe na vlast maknuti spomenik.
Taj spomenik ostaje tamo za dugo sjećanje na ova vremena kad se nacionalsocijalizam u svojoj beta 2.0 formi prodaje kao jedino i pravo domoljublje i to u crnoj boji.
Postavljanjem spomenika uspjelo se postići to da se još jedna osoba, lik ili događaj iz povijesti Hrvata može negativno konotirati.
Od dijelova libreta iz naših opera, pa evo i danas podizanjem i BLAGOSLIVLJANJEM spomenika čovjeku koji je glasno kritizirao licmjerje klerika.
Ovime je podignut spomenik Đapiću, HSPu, radikalnom desničarskom poretku koji profitira od ovog nedemokratskog kaosa jednostavnih (primitivnih razmišljanja i emocija).
Ovo nije spomenik Anti Starčeviću, nego hračak na njegov grob.
Starčević bi dostojan spomenik dobio kad bi klinci u školi učili za što je bio poznat, zaslužan.
Starčević može biti miran, ali ovo je tužan dan za sve koji vjeruju da plovimo prema istinskoj demokraciji.
Osijek je jučer rekao, baš nas briga, kao što uostalom svi kažu kad se velike teme načmu.
Lakše se povući i ne razbijati glavu nečime od čega privatno nemamo koristi.
"Baš me briga, ja idem na Exit, Pepperse... Jebe mi se za politiku."
Konformizam i nepovjerenje među onima (čitaj: "nama") koji bi trebali imati pameti u glavi da spriječe taj bal vampira jučer je adekvatno naplaćen od strane najcrnjih recidiva naše povijesti.
Čestitam, Antunovo će this faul year of our Lord, imati posebnu gorčinu u gradskoj povijesnoj memoriji.
Zanimljiva informacija....na nekoj tamo sjednici gradskog poglavarstva dok je još Kramba bio šef odlučeno je da se na trg stavi kip Starčeviću a da se makne Grupa građana!
Tata Mata je interesantan lik, sam je osobno osmislio Kuću mladih koju im je široke ruke pronašao i dodijelio Tata MAtković. Vjerojatno je on jedan od onih mladih vukova (HSP omladine )što su se makljali na svetog Antuna kako bi privukli pozornost, jer elokventnom , proširenom rečenicom nikako ne mogu. PA nije ni čudno što mu je nick Tata Mata(ković). Možda vam i Vuco napravi kip vuka na vratima Kuće mladih, daj pitajte !?
Tata Mata je interesantan lik, sam je osobno osmislio Kuću mladih koju im je široke ruke pronašao i dodijelio Tata MAtković. Vjerojatno je on jedan od onih mladih vukova (HSP omladine )što su se makljali na svetog Antuna kako bi privukli pozornost, jer elokventnom , proširenom rečenicom nikako ne mogu. PA nije ni čudno što mu je nick Tata Mata(ković). Možda vam i Vuco napravi kip vuka na vratima Kuće mladih, daj pitajte !?
Hvala lijepo na ovom ''mladi vuk'', ljepši kompliment dugo nisam dobio.
dakle priznaješ. Nije to ništa loše, ja sam za svaki oblik organiziranog rada i pomoći ako je ono kvalitetno usmjereno , pritom koristeći svoju pamet, da ti se ne odbije o glavu i bez umnih mecena .
dakle priznaješ. Nije to ništa loše, ja sam za svaki oblik organiziranog rada i pomoći ako je ono kvalitetno usmjereno , pritom koristeći svoju pamet, da ti se ne odbije o glavu i bez umnih mecena .
Pa kada si za pomoći dođi i uključi se, svaka pomoć je dobrodošla, i ako znaš neke bendove da im treba prostor nek se jave, ta kuća je i zamišljena da se pomogne mladima. Ovo nije prvi puta da te pozivam da se konstruktivno priključiš nečemu pozitivnom i kakve veze ima u kojoj sam stranci, valjda je i to moje demokratsko pravo. Bitno je da se radi nešto korisno a ne da se razglaba o politici.