Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



RCK UTŠO pripremao kraljevske obroke na Headoneast festivalu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.10.2022. 10:50 
Naslov:  RCK UTŠO pripremao kraljevske obroke na Headoneast festivalu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, zajedno s partnerima, proteklog je vikenda na glavnoj osječkoj tržnici sudjelovao u manifestaciji “Kraljevski doručak za hedoniste”, a sve pod “krovom” sada već tradicionalne, šarene dvodnevne manifestacije HeadOnEast.

U petak, na glavnoj osječkoj tržnici poznatijoj kao "Kraljica pija" s našim smo partnerima iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu okupljene posavjetovali koje je znanje potrebno za siguran hedonizam. Tom prigodom RCK UTŠO pripremio je doručak za uzvanike, novinare i ostale prolaznike, ukratko za hedoniste – usmjeren na domaće proizvode, a istaknuti su proizvodi certificirani kao proizvodi Hrvatskih farmi. Nakon doručka održan je panel na temu „Znanjem do sigurnog hedonizma“ u kojem su sudjelovali predstavnici Županije Osječko-baranjske, Hrvatske agencije za poljoprivredu i haranu, Turističke zajednica Osječko-baranjske županije i naše škola. Sve je bilo u znaku cooking showa “Najbolje ribe su na istoku”, u kojem su sudjelovali kuhari Marko Alilović i Darko Kozma, naši mentori kod poslodavaca zajedno s našim učenicima. Pripremali su jela od ribe za posjetitelje tržnice.

Ugostiteljstvo i turizam izuzetno su bitni za daljnji razvoj Osječko – baranjske županije napomenuo je ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Osijek dr.sc. Andrej Kristek i dodao da su HeadOnEast prepoznali kao izuzetno važnu manifestaciju, u koju su se rado uključili.

Naši učenici na ovaj način vide što je bitno za razvoj naše regije u ugostiteljskom i turističkom smislu te na licu mjesta i u stvarnim uvjetima dodatno usavršavaju svoje vještine.” – rekao je ravnatelj.

Također, prvoga dana HeadOnEast Festivala, u večernjim satima, bili smo dio gastro događaja „Gozba“. Riječ je o umjetničkom prikazu istaknute multimedijalne umjetnice Ljiljane Mihaljević koja je izvela svoj poznati performans. Na bogatom stolu visine 1,70 metara i dužine 6 metara poslužene su brojne delicije i najbolja vina Slavonije i Baranje. Lijeva i desna ruka u pripremi “Gozbe” bio je naš Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, koji je zajedno s s partnerskim školama iz Đakova i Vinkovaca te partnerskim i mentorskim objektima, od Restorana Crna svinja, Hotela Osijek, Hotela Waldinger, Restorana Lipov Hlad, Ventidue Pizza&Bara, a u koordinaciji strukovnih nastavnika kuharstva Ivana Gašpića i Damira Mikulića u okviru projekta RCK VirtuOS pripremio pravo hedonističko iznenađenje za sve posjetitelje! Mjesto izvedbe bila je KraljeVina odnosno Perivoj kralja Tomislava. Na gozbi su se našle različite suhomesnate i ostale delicije poput lungića i bifteka crne slavonske svinje, kraljevski snack i pizze, kraljice krofne, mignoni, mađarice, voće, vino i dr. Performans “Gozba” odnosi se na obilje u suvremenom društvu kojim smo okruženi, ali samo oni najspretniji mogu doći do njega i uživati u obilju. Visina stola upravo je to simbolizirala.

Na glavnoj osječkoj tržnici održan je Cooking show na temu „Kuda idu crne svinje“ u kojem su sudjelovali kuhari Tomica Đukić i Krešimiru Štaubringeru. Ta dvojica majstora kuharstva pripremali su jela s baznom namirnicom – crna svinja uz interakciju s proizvođačima na tržnici i posjetiteljima. Slušalo se o sigurnosti hrane, higijeni, čuvanju i skladištenju namirnica, te o važnosti obrazovanja za zanimanje kuhar.

Četvrtu godinu zaredom hedonizam je pronašao svoju adresu na istoku Hrvatske sa svojim omiljenim dvodnevnim događajem HeadOnEast! Ove je godine opravdao epitet "kraljevski", a krasilo ga je šarenilo svjetla i magične umjetnosti, vino, pivo i gastrodelicije , a sve je to bilo začinjeno brojnim glazbenim koncertima i našim doprinosom kao pravih VirtuOS-a struke!


Tekst i foto: RCK UTŠO

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: