Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sedmi CRO Race počinje 27. rujna u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.09.2022. 12:44 
Naslov:  Sedmi CRO Race počinje 27. rujna u Osijeku
Od 27.09.2022. 16:00 do 02.10.2022. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[23.09.2022.] U ponedjeljak se zbog biciklističke utrke "CRO race" zatvara Županijska ulica i parkiralište "Rupa"


[22.09.2022.] Sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koje će biti održano od 27. rujna do 2. listopada 2022., predstavljeno je na današnjoj konferenciji za medije. Uz organizatore, direktora utrke Vladimira Miholjevića i tehničkog direktora utrke Luku Mišovića, u predstavljanju utrke sudjelovali su i Milan Pavelić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba i pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, Josip Pavić, posebni savjetnik za sport ministrice turizma i sporta, Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova i Dubravko Šimenc, specijalist koordinator Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice. Događanju su prisustvovali i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec te gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, ujedno i domaćini etapa utrke.

Ovogodišnja će utrka, nikad jača dosad, ugostiti dvadeset svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams. CRO Race održat će se na šest etapa na trasi dužoj od 1.000 kilometara diljem Hrvatske pa će tako biciklisti uživati u prirodnim ljepotama već poznatih, ali i nekih novih destinacija. Vozit će sljedećim etapama: 1. Osijek – Ludbreg (223,5 km), 2. Otočac – Zadar (163 km), 3. Sinj – Primošten (157 km), 4. Biograd na Moru – Crikvenica (219 km), 5. Opatija – Rabac/Labin (154 km) i 6. Sveta Nedelja – Zagreb (158 km). Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika kao i prošle godine bit će kod Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu.

U ovom je trenutku prijavljeno 140 biciklista koji dolaze s pet kontinenata, a među zvučnim timovima natječu se prva dva u trenutnom svjetskom poretku – Ineos Grenadiers iz Velike Britanije te nizozemski Jumbo – Visma. Ukupno će na utrci sudjelovati i četvorica Hrvata – Fran Miholjević koji je ove godine prešao u Bahrain Victorius, Carlo Jurišević (Ljubljana Gusto Santic), Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic)) i Antonio Barać (Meridiana Kamen Team). Svi će se natjecatelji boriti za crvenu majicu s detaljima prepoznatljivih crveno-bijelih kvadratića koja pripada vodećem biciklistu u ukupnom poretku, a na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

Organizator je utrke tvrtka Top Sport Events, koja iz godine u godinu ovo događanje pretvara u prepoznatljiv projekt i jača njegovu sportsku poziciju, ali i turistički potencijal koji CRO Race ima. „Iznimno me veseli što svakim svojim izdanjem CRO Race u svakom segmentu napreduje. Ove godine natjecat će se neki od najboljih timova u svjetskom poretku i najzvučnija imena profesionalnog biciklizma. Snažna sportska manifestacija znači i veću prepoznatljivost za drugi dio priče koji se gradi oko CRO Racea od početka – a to je promocija Hrvatske kao poželjne turističke i cikloturističke destinacije. CRO Race jedno je od rijetkih natjecanja koje uključuje sve dijelove Hrvatske, kontinent i primorje, i to ga čini posebnim. Zato zaista zahvaljujem svim partnerima i sponzorima koji su prepoznali ovaj projekt i njegovu vrijednost za svoju zajednicu i skupa s nama okreću pedale i pokreću ovo događanje“, istaknuo je Vladimir Miholjević, direktor utrke CRO Race.

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 130 zemalja.

Ovogodišnja biciklistička utrka CRO Race ponudit će mnoga uzbuđenja, a jedno je od njih zasigurno i treće izdanje virtualne utrke za djecu, Kids CRO Race koja se organizira s ciljem poticanja što više djece na rekreaciju i sport te stvaranja svijesti o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja. Kids CRO Race bit će održan sa startom u Osijeku te u gradovima koji su ciljevi etapa – Ludbregu, Zadru, Primoštenu, Crikvenici, Labinu i Zagrebu. Svakog dana proglasit će se najbolji natjecatelji, a najbolji mladi biciklisti u ukupnom poretku bit će proglašeni na završnoj ceremoniji u Zagrebu.

Od prvog izdanja CRO Race podržavaju najviše državne institucije, a tako i ove godine Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi nekih od ovogodišnjih etapa. Pored Hrvatske elektroprivrede kao jednog od glavnih sponzora u projekt su uključeni i drugi brojni sponzori i partneri: Hrvatska pošta, Škoda, Valamar Riviera, Keindl Sport, Kraš, Uniline, Avis, Alé, Caffe Borbone, Elite, Rouvy, Vinistra, Cetina, Bilić-Erić, Jadran Crikvenica, Maslinica Rabac, Europlakat, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski biciklistički savez, Zagrebački holding, Policija, Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa te medijski i produkcijski partneri Hrvatska radiotelevizija, Sportske novosti, Amaury Sport Organisation, Croatel i NEP Grupa.


Tekst: CRO race
Foto: Matija Milanović/Foto-arhiv031



Pogledajte i..
- [FOTO] Iz Osijeka krenula biciklistička utrka CRO Race

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: