Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku uvedena aplikacija Keks Pay za plaćanje gradskih režija

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.12.2021. 18:30 
Naslov:  U Osijeku uvedena aplikacija Keks Pay za plaćanje gradskih režija
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je u osječkom Kulturnom centru održano predstavljanje aplikacije Keks pay, odnosno sustava plaćanja koji omogućuje da se plaćanje računa za komunalnu naknadu, vodu, odvoz smeća i Ukop obavlja mobitelom i bez ikakve naknade.

Grad Osijek time je postao prvi grad u Hrvatskoj koji u cijelosti omogućuje primanje digitalnih računa i njihovo plaćanje bez naknade, neovisno o tome u kojoj ste banci.

Svi građani, neovisno o tome u kojoj su banci, mogu instalirati aplikaciju Keks Pay, otvoriti unutar nje uslugu “Keks Pay režije” te u dva kratka koraka poslati digitalni zahtjev komunalnom poduzeću (Vodovod, Ukop, Unikom) ili gradu te zatražiti da račun primaju u Keks Pay. Potom nakon mjesec dana, kada primi račun preko aplikacije, građanin će ga platiti jednim potezom prstom sigurno i bez ikakve naknade, terećenjem svoje debitne ili kreditne kartice izdane bilo u Hrvatskoj ili inozemstvu.

Aplikacija će se pobrinuti da građani ne zaborave platiti račun, podsjetnikom - porukom da imaju račun za naplatu, a sustav uključuje i bazu podataka u kojoj će se nalaziti arhiva svih transakcija u pdf formatu.

U ovom trenutku odobreno je 300-ak takvih zahtjeva, no očekuje se kako će se vrlo brzo nekoliko tisuća naših sugrađana odlučiti na ovaj način plaćati gradske režije.

Dogradonačelnica Jasenka Crnković podsjetila je kako je digitalizacija gradske uprave jedan od glavnih prioriteta nove gradske vlasti. „Uvođenjem Keks Paya u gradski sustav znatno smo ubrzali procese i poboljšali cjelokupni sustav naplate gradskih režija. Postali smo brz i fleksibilan sustav namijenjen svim građanima. Isto tako stojimo na raspolaganju svima drugima koji nude ovako brza, fleksibilna i jeftina rješenja za naš grad i sve naše građane“, istaknula je Crnković. Dogradonačelnica je dodala i kako je plan u ovaj sustav uključiti i ostala gradska poduzeća te tako omogućiti plaćanje usluga GPP-a i Dječjeg vrtića.

Za sve one koji ne žele račune primati digitalnim putem, podsjećamo kako je u Pothodniku u ljeto prošle godine otvorena gradska blagajna na kojoj građani na jednom mjestu mogu bez naknade platiti račune Vodovoda, Unikoma, Ukopa te komunalnu naknadu i vodni doprinos.


Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: