Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



FFOS: Otvoreni četvrtak - Tribina "Izazovi urbanističkom razvoju Osijeka"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65773
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.11.2021. 8:50 
Naslov:  FFOS: Otvoreni četvrtak - Tribina "Izazovi urbanističkom razvoju Osijeka"
11.11.2021. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Održana tribina "Izazovi urbanističkom razvoju Osijeka"


U četvrtak, 11. studenoga 2021., u sklopu 10. ciklusa Otvorenog četvrtka održat će se tribina pod nazivom „Izazovi urbanističkom razvoju Osijeka“.

Godina na izmaku probudila je poslovično uspavanu osječku javnost dvama građanskim akcijama koje su za predmet imale prostorno planiranje i uređenje prostora. Građanska inicijativa „Bijela lađa“ prvo je uspjela izboriti da se obustavi projekt gradnje hotela s poliklinikom na atraktivnoj lokaciji u gornjogradskom centru. Nakon toga inicijativa „Patuljasta rapsodija“ eskalirala je problem sječe stabala za potrebe rekonstrukcije postojeće ili izgradnje nove infrastrukture. Navedene akcije dogodile su se nakon višedesetljetnog izostanka otpora lošim, problematičnim ili upitnim intervencijama u prostor. U tom kontekstu ovom tribinom želimo pomoći postavljanju okvira razumijevanja za buduću i kontinuiranu javnu raspravu o oblikovanju grada u kojemu živimo. Čemu urbanističko planiranje služi, kako oblikovati urbanistički razvoj, koje urbanističke koncepcije stoje iza današnje slike Osijeka i - napose - zašto su neki zahvati u prostor pogrešni, čak i ako nam se sviđaju?

Na tribini će sudjelovati arhitekt Ivan Cingel, dip. ing. arh. (Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek), arhitektica doc. dr. sc. Željka Jurković (Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek), sociologinja Gracija Rezić, mag. (I. gimnazija Osijek) te filozof Luka Matić, mag. (Filozofski fakultet Zagreb, Poslijediplomski doktorski studij filozofije). Događanje će se održati u Svečanoj dvorani (soba 60, 2. kat) na Filozofskom fakultetu Osijek (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Mole sve koji planiraju doći da se pridržavaju aktualnih epidemioloških mjera te nose masku. Tribina će se prenositi i preko YouTube-kanala Otvorenog četvrtka, pri čemu će biti omogućeno sudjelovanje u raspravi putem chata. Također, nakon tribine snimka će biti dostupna na našem YouTube-kanalu.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: